Annonce
Ugeavisen Tønder

Hep og hyg: Tønderløbet vil være endnu mere bynært

Arrangørerne fra Tønder Løbeklub, her er det Inga Stein Michelsen, Poul Erik Hansen og Chresten Michelsen, håber, at mange vil hejse flaget og finde kaffen og klapstolen frem, når der er Tønderløb lørdag den 7. september.Foto: Betina Skjønnemand
Årets Tønderløb skal være en folkefest. Derfor er ruten nu lavet om, så løberne bliver i Tønders centrum. Arrangørerne håber, at mange vil heppe på løberne.
Annonce

Tønder: Lørdag den 7. september klokken 14 går starten på dette års Tønderløb fra torvet i Tønder.

Som sædvanligt, fristes man til at sige, for løbet har nu eksisteret i over 20 år. Alligevel er løbet i år ganske særligt. Arrangørerne, Tønder Løbeklub, har nemlig besluttet, at løbet skal være endnu mere bynært og folkeligt.

- Vi har hidtil løbet på de ruter, der er blevet til Tønderstierne. Det betød blandt andet, at løberne på de længere distancer skulle løbe helt ud omkring Sæd, Ubjerg og Møgeltønder, og det synes vi var lidt ærgerligt. Mange vil jo gerne heppes på af familie og venner og tilfældige tilskuere, og så er det lidt dumt, at ruterne går så langt væk fra midtbyen, forklarer Inga Stein Michelsen fra Tønder Løbeklub.

Tønderløbet 2019

Der løbes på fire ruter:

Et børneløb på 1, 8 kilometer (for børn født i 2010 eller senere)

For voksne løbes ruterne 5 kilometer, 10 kilometer og en halvmaraton.

Prisen for deltagelse er mellem 30 kroner og 120 kroner, hvis man melder sig til før løbet. Eftertilmelding på dagen er muligt, men koster ekstra.

Der er plodtrækningspræmier på startnummeret.

Løbet finder sted lørdag den 7. september med start på torvet i Tønder. Børneløbet sættes i gang som det første klokken 14.

Tilmelding foregår via sportstiming.dk

Annonce

Bynær rute

Derfor er ruterne altså lavet om til årets udgave af Tønderløbet.

Det nye er, at de længere distancer nu løbes via en fem kilometer lang rundstrækning i det centrale Tønder.

- Vi kommer ikke ud på den anden side af Kongevej. Det gør, at løberne forbliver i centrum, og vi kommer også ud over den problematik, vi har haft med, at løberne nogle gange har måttet vente, fordi bommene gik ned ved jernbanen, forklarer Inga Stein Michelsen videre.

Udover den nye fem kilometers sløjfe løbes børneløb på den 1,8 kilometer lange rute, der er en del af Tønderstierne, og de løbere, der skal ud på halvmarathon supplerer fem kilometersløjfen med en lille prolog.

Annonce

Håber på publikumsopbakning

Tønder Løbeklub håber, at de med ændringen af ruterne kan medvirke til, at løbet bliver mere publikumsvenligt, og at flere dermed har lyst til at heppe på løberne, når de kommer forbi.

På den nye fem kilometer sløjfe har arrangørerne delt sedler ud i postkasserne, der opfordrer til, at man sætter sig ud til vejen og hepper.

- Vi håber, folk er med på spøgen, og finder kaffen og klapstolen frem. Det kunne også være dejligt, hvis man for eksempel hejste flaget, hvis man bor langs ruten, og måske endda vil spille lidt musik under løbet, for at gøre det hele lidt mere festligt, forklarer Inga Stein Michelsen.

Med ruteændringen håber Tønder Løbeklub på, at Tønderløbet kan blive en ægte folkefest.

- Selve løbet har ændret sig over tid. Før var det primært for eliteløbere, mens nu er løbet mere tilpasset bredden og motionisterne, selvom vi stadig har plads til eliteløberne. Vi prøver dog at gøre det til så lokalt et løb som muligt. Det gør vi blandt andet ved at sørge for, at de præmier, der er på højkant, primært kan bruges her i Tønder-området, forklarer Poul Erik Hansen fra Tønder Løbeklub.

Tønder Løbeklub har delt denne seddel ud i postkasserne ved alle de huse, der ligger på den nye fem kilometer lange sløjfe. Det er den røde streg. De håber, at mange vil heppe på løberne.
Annonce

Åbnes af udvalgsformand

Åbningen af årets Tønderløb starter den 7. september kl. 13.50 på torvet i Tønder. Her vil formand for sundshedsudvalget, Irene Holk Lund, holde en tale, inden løberne sendes afsted.

Klokken 14 sendes børnene afsted på børneløbet, og her kan alle, der er født i 2010 eller senere deltage. Børnene må gerne have en voksen ledsager med, men det er kun børnene, der får startnummer.

Prologen for de løbere, de løber halvmarathon starter kl. 14.27, og de øvrige løbere starter omkring klokken 14.30.

Flag, kaffe og klapstol. Så er man godt på vej til at blive et godt heppekor.Foto: Betina Skjønnemand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce