Annonce
Ugeavisen Tønder

Jens kan lide at lave klassisk mad med et tvist

32-årige Jens Sam Jepsen er ny kok i Tønder Sport- og Fritidscenter. Her ses han i køkkenet på vandrerhjemmet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
32-årige Jens Sam Jepsen er ansat som kok i Tønder Sport- og Fritidscenter, hvor han nu kokkererer til blandt andre selskaber og deltagere på træningslejre.
Annonce

Tønder: Som dreng var Jens Sam Jepsen og hans tvillingebror tit med moderen i køkkenet. Så blev der ofte lavet danske klassikere med sovs og kartofler, og selv om han i dag kan skrive kok på cv'et, har han ikke flyttet sig voldsomt fra udgangspunktet.

- Jeg kan faktisk godt lide at lave de klassiske retter og så med et tvist, fortæller 32-årige Jens Sam Jepsen, der er Tønder Sport- og Fritidscenters nye kok.

Han er opvokset i Felsted ved Aabenraa og i Kliplev, hvor han boede, indtil han flyttede hjemmefra. Han kom fra Korea til Danmark som adoptivbarn, da han var tre måneder.

Oprindeligt var tanken egentlig ikke, at han ville være kok. Han startede en ungdomsuddannelse på HTX, men det viste sig, at det ikke var ham. Hans tvillingebror var begyndt på grundforløbet på kokkeuddannelsen, og det lød til gengæld spændende.

- Der var gratis mad også, lyder det muntert fra Jens Sam Jepsen, der skiftede spor.

Han tog grundforløbet og blev senere kokkeelev på Under Sejlet i Aabenraa. Efterfølgende har han arbejdet på Brøggeriet i Sønderborg, samt hos Danfoss i Gråsten, inden han takkede ja til jobbet i Tønder.

Faktisk var der en forleden, der sagde, at det er træls, hun stopper til foråret, for så kan hun ikke lære mere fra mig.

Jens Sam Jepsen

Annonce

Spændende job

Jens Sam Jepsen har hjulpet Tønder Sport- og Fritidscenter i forbindelse med større arrangementer i en periode, inden han blev fastansat. Ifølge kokken havde centerleder Claus Beck hørt, at han lavede god mad, efter at han havde stået for menuen til et par lokale fødselsdage.

Han bor i Tønder med sin kæreste og en datter på 18 måneder, og jobbet i Tønder har gjort hverdagen nemmere. Da han arbejdede hos Danfoss, skulle han nemlig op klokken fire om morgenen for så efter en køretur, at møde klokken seks. En ændring her lokkede - og det samme gjorde en lønstigning og rollen som køkkenchef.

I Tønder står han nu blandt andet for at udarbejde menuforslag.

- En af grundene til, at Claus gerne ville ansætte mig, var, at han gerne ville løfte madniveauet til selskaber, fortæller Jens Sam Jepsen.

Han sætter pris på sit nye job.

- Jeg synes, det er spændende og lidt udfordrende, fortæller kokken, der ud over menuforslag også står for varebestilling og selv svinger gryderne.

Der skal ofte laves store mængder mad - der laves både mad til selskaber og de træningslejre, som fritidscentret tiltrækker - og der kan han trække på sin erfaring fra Danfoss, hvor der også var mange munde at mætte.

Annonce

Et skulderklap

Han vil ud over at løfte madniveauet også gerne have mere gang i caféen i fritidscentret. Og så lærer han fra sig til de andre medarbejdere i køkkenerne.

- Det kan jeg godt lide, fortæller han.

- Faktisk var der en forleden, der sagde, at det er træls, at hun stopper til foråret, for så kan hun ikke lære mere fra mig, fortæller kokken.

- Det er lidt et skulderklap, siger Jens Sam Jepsen, der arbejder sammen med tre fastansatte og en række ungarbejdere.

Fritid er i øjeblikket lig samvær med hans datter - hans kæreste arbejder nemlig eftermiddag og aften.

Der skal ofte laves store mængder mad i Tønder, og det er Jens Sam Jepsen vant til. Han har nemlig tidligere lavet mad til medarbejderne på Danfoss i Gråsten. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce