Annonce
Ugeavisen Tønder

Klimatilpasningen er i gang langs Kongevej

Gravemaskinerne er i fuld gang langs Laurentiusstrømmen i Tønder. Foto: Ulrik Pedersen, Tøndermarsk Initiativet. 
Arbejdet med byfornyelse og klimatilpasning i Tønder Midtby er i fuld gang, og er nu kommet til Aktivitetsbåndet langs Skt. Laurentiusstrømmen.

Tønder: Kraftige regnskyl bliver en stadig oftere tilbagevendende begivenhed, og mange steder er der risiko for oversvømmelse og skader på bygninger og infrastruktur. I Tønder er kombinationen af et ældre kloaknet og stigende vandmængder en trussel. Derfor bliver der nu arbejdet med at klimasikre midtbyen. Samtidig er det ønsket at bidrage til fortællingen om Tønders historiske tilknytning til vandet og skabe nye rekreative oplevelser. Det fortæller Tøndermarks Initiativet i en pressemeddelelse.

Det forestående arbejde med aktivitetsbåndet langs Laurentiusstrømmen skal være med til at løse problemer med de stigende regnmængder. Der bliver skabt mulighed for forsinkelse af regnvand og samtidig omdannes strømmen til en naturlig bæk, som integrerer vandet som en oplevelse i bymidten. Området inddeles i sekvenser med forskellige sidde, lege- og aktivitetszoner så det grønne parkstrøg bliver et aktiv for byens borgere og besøgende.

Aktivitetsbåndet langs Laurentiusstrømmen. Illustration: Effekt Arkitekter

Arbejdet, der foregår i tæt samarbejde med Tønder Forsyning, bliver udført af folk fra Kjelkvist A/S, som vil arbejde i området frem til efteråret 2021, hvor den sidste opgave bliver at lægge 25.000 forårsløg. Aktivitetsbåndet er projektforslag nummer to i Byrums- og Klimatilpasningsplanen for Tønder Midtby, der nu blive realiseret. Det første projekt var cirkelbroen og træpromenaden langs Mølledammen.

Arbejdet med byrum og klimatilpasning i Tønder Midtby er et af de seks indsatsområder i Tøndermarsk Initiativet, der har til formål at gøre området endnu mere attraktivt at besøge, arbejde og bo i.

Midtbyplanen - Tønder by

Byrums- og klimatilpasningsplanen har i alt syv fokus områder i Tønder: Skulpturhaven, Skibbroen, Gråbrødrekvarteret, Torvet, Gågaden, Aktivitetsbåndet langs Laurentiusstrømmen og derudover oplevelsesruter i bymidten. Den omhandler primært torve og pladser, gader og veje, parkeringspladser og passager samt gågaden og de grønne områder.

Tøndermarsk Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal, Nordea-fonden og Tønder Kommune om at udvikle Tøndermarsken, så området bliver endnu mere attraktivt at besøge, bo og arbejde i.

Initiativet er Danmarks største samlede projekt til udvikling af et unikt område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce