Annonce
Ugeavisen Tønder

Larm giver hygge og ro i sjælen

81-årige Sønnik Petersen er at finde i træværkstedet hver dag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
På første sal på Seniorcenter Tønder finder man træværkstedet. Her slår 81-årige Sønnik Petersen sine folder hver dag. Han elsker nemlig at arbejde i larmen.
Annonce

Tønder: Det er svært at få ørenlyd for den larmende maskine, der kører på fuldt tryk i træværkstedet på Seniorcenter Tønder. Og det bliver faktisk ikke ret meget bedre, da "maskinmesteren", 81-årige Sønnik Petersen, slukker for maskinen. For her bliver det tydeligt, at radioen også kører på fuld drøn. Volumenknappen er skuet helt i bund, for ellers er det svært at høre noget, når maskinen larmer.

Efter både maskinen og radioen er gjort tavse, får vi at vide, hvad brugerne i værkstedet går og laver.

- Vi reparerer blandt andet møbler for de brugere, der har et behov for det. Det kan være en stol eller en reol eller noget i den afdeling. Det er ikke de helt store ting, vi ordner, men derimod de små ting, forklarer Sønnik Petersen. Han er, hvad de på Seniorcenteret kalder tovholder for træværkstedet. Og han bruger da også en hel del af sine vågne timer på værkstedet på første sal på Kongevej.

- Jeg er her alle hverdage mellem klokken cirka 7.30 til 11.30, fortæller han, og forklarer videre, hvorfor han tilbringer de mange timer på træværkstedet: - Det er som om det der træ, det bare passer til mine hænder, konstaterer han med et bredt smil.

Viggo Løkke Borg var godt i gang med malerpenslen. De mange fuglekasser skal have en omgang maling. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Insekthoteller og fuglehuse

De er omkring seks stykker, der jævnligt kommer på træværkstedet. Denne dag er der dog kun Viggo Løkke Berg udover Sønnik Petersen, men de to forstår alligevel at få et par hyggelige timer i værkstedet.

Viggo Løkke Borg er i fuld gang med at male nogle stykker træ, der på et tidspunkt ender med at blive en del af en af de mange fuglekasser, som produceres på værkstedet.

- Vi laver rigtig mange fuglekasser og nu også en del insekthoteller, som er blevet så populære. Og når man køber en kasse, følger der udbringning og ophængning med i prisen, lyder det veltilfreds fra Sønnik Petersen.

Maskinen, som Sønnik Petersen her betjener, larmer rigtig meget. Alligevel formår han at slappe af med træarbejdet.Foto: Hans Chr. Gabelgaard
De mange stykker træ bliver samlet og malet og ender med at blive til en fin fuglekasse. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce