Annonce
Ugeavisen Tønder

Lygtepæl og cykler dukkede op i Vidåen

I Vidåen dukkede der under en badetur blandt andet syv cykler og en otte meter lang lygtepæl op. Privatfoto: Klara Styrbak
På en badetur i Vidåen var det ikke kun fisk og siv, som fem unge mennesker kunne svømme rundt med. Flere genstande, blandt andet en otte meter lang lygtepæl, kunne de fiske op af vandet.
Annonce

Tønder: 15 minutter. Mere skulle der ikke til for fem unge mennesker at fiske fire cykler, to vejskilte, en robotstøvsuger, en cd-afspiller og en otte meter lang lygtepæl op af Vidåen. De mange genstande blev fundet ved Sparekassebroen af de unge, som onsdag aften var ude at bade i åen.

- Vi hoppede i fra broen af, og så var der en af drengene, der kunne mærke noget, der mindede om et dæk, da han ramte vandet, forklarer Klara Styrbak, der selv var med ude at bade.

De unge mennesker, der lige er gået ud af 9. klasse på Tønder Overbygningsskole, kunne fiske en gammel cykel op af vandet. Efterfølgende gik der sport i den og på få minutter blev én cykel til flere.

- Da vi gik rundt i vandet, kunne vi mærke, at vi trådte på ting, fortæller Klara Styrbak.

De unge mennesker skulle ifølge hende ikke mere end omkring en meter ned under vandet, for at få fat i alle tingene, som de smed op på græsset ved siden af åen. Affaldet er siden blevet fjernet. Senere på aftenen vendte de tilbage, og fandt yderligere tre cykler.

Det var fem unge mennesker, der på bare 15 minutter kunne fiske det henkastede affald op af Vidåen ved Sparekassebroen. Tingene er senere blevet fjernet. Privatfoto: Klara Styrbak
Annonce

Bliver ikke renset

På trods af de mange genstande, der blev fundet på kort tid, er det ikke praksis, at Vidåen bliver renset for henkastede ting. Kommunen fjerner affald, når den bliver gjort opmærksom på, at der ligger noget, som ikke hører til i vandløbene.

- Det er meget sjældent, at vi oplever, at der bliver fundet store mængder henkastet affald i vandløbene. Det er derfor ikke sådan, at vi foretager en total rensning af åen. Men folk kan kontakte kommunen og angive hvor det er, de har fundet tingene, og så sørger kommunen for, at det bliver fjernet, siger Jørgen Nicolaisen, der er miljømedarbejder i Tønder Kommune, med ansvar for åer og diger.

Kommunen grødeskærer derimod åen en til to gange om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce