Annonce
Ugeavisen Tønder

Manden der aldrig sidder stille

Kurt Lyhne er manden, der står bag seniorbyfesten i Toftlund. Foto: Jacob Schultz
Kurt Lyhne er manden, der for seks år siden fik seniorbyfesten til Toftlund. Med årene er antallet af festglade ældre kun steget. I år bliver inden undtagelse, mener den snart 70-årige festarrangør.
Annonce

Toftlund: Kurt Lyhne er, på trods af at han for længst er gået på pension, ikke en mand, der sidder stille. Som han selv siger, så bliver man ikke gammel, hvis man sætter sig hen og laver ingenting. I øjeblikket er han i fuld gang med at arrangere seniorbyfesten, der bliver holdt i Toftlund senere på ugen. Det er også ham, der for seks år siden ændrede ældrebyfesten i Toftlund til en seniorbyfest.

- Førhen stod der 15 rollatorer og ellers var der gabende tomt i hallen til ældrebyfesten, men så hørte jeg om seniorbyfesten i Bredebro og tænkte, at sådan en skulle vi da også have her i Toftlund, siger Kurt Lyhne.

Som sagt så gjort. Ældrebyfesten blev dermed til en seniorbyfest med frokost, snaps, musik fra den lokal stjerne M.C. Eichner og ikke mindst dans.

- Nu kommer folk for at danse. Hvor kan man ellers gå hen og gøre det i dag? Folk danser ikke mere. Men det kan de til seniorbyfesten, smiler Kurt Lyhne, der til september selv runder de 70 år.

- Nu kommer folk for at danse. Hvor kan man ellers gå hen og gøre det i dag? Folk danser ikke mere. Men det kan de til seniorbyfesten.

Kurt Lyhne

Annonce

Ene mand

Det er også Kurt Lyhne, der sørger for at der bliver lavet billetter til festen, hængt plakater op i byen, sørget for at få bestilt maden og musikken til festen, og indkøbt omkring 120 gevinster til det amerikansk lotteri. Men på festdagen er der otte frivillige, der kommer for at hjælpe med serveringen og den efterfølgende oprydning. Og så er der én arbejdsopgave mere, som Kurt Lyhne har udliciteret.

- Det er min kone, Kirsten, der står for at brygge og servere kaffen, griner han.

Selvom det ifølge manden selv er blevet sværere at arrangere byfesterne, fordi det i dag kræver flere tilladelser til at stable ting på benene, er det ikke noget Kurt Lyhne stopper med foreløbigt. Og til trods for at han stort set er alene om seniorbyfesten, er det ingen større udfordring, end han selv kan klare det.

- Jeg skal bare sørge for at booke musikken og de frivillige hjælpere til samme uge næste år, så går det hele, smiler han.

Annonce

Gang i flere ting

Siden seniorfesten kom til byen for seks år siden, er antallet af gæster kun steget. Sidste år blev der solgt 185 billetter. Kurt Lyhne håber på omkring 200 i år.

- 185 billetter er skide godt, men mere vil have mere. Sådan er det jo, griner han.

Det er også kendetegnet ved Kurt Lyhne. At have gang i en, måske to ting, er ikke nok for den pensionerede militærmand gennem 43 år. Udover at være enearrangør på seniorbyfesten, har han også været arrangør i det 14-mands store byfestudvalg for Toftlund byfest siden 1976, i 26 år har han været i brugsforeningen i Toftlund, og så spiller han med i bandet "5-tætten", som ofte er ude at optræde. Når man taler om carboxing i Toftlund kan man heller ikke komme uden om Kurt Lyhnes navn.

- Jeg har speaket til løbsaftenen og solgt biler til arrangementet i mange år, fortæller han, men påpeger dog, at det ikke længere er ham, der er ansvarlig for arrangementet.

- Der er det nogle andre, der har taget over nu.

Men når det bliver torsdag den 1. august og der kommer gang i seniorbyfesten, er det altså Kurt Lyhne, der har stået for festlighederne. Selvom han ikke kan give slip på planlægningen af den, er det bedste tidspunkt for Kurt Lyhne faktisk, når det hele er slut.

- Jeg bliver så glad, når jeg ser, at folk går glade hjem klokken 17 efter at have danset. Så ved man, at det har været en god fest.

Kurt Lyhne bor i Toftlund sammen med sin hustru, Kirsten. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce