Annonce
Ugeavisen Tønder

Nu kan du ikke bruge kontanter til busbilletten

Nu er det slut med at betale med kontanter i bussen. I hvert fald for en tid. Arkivfoto: Jens L. Hansen
Annonce

Sønderjylland: Busselskabet Sydtrafik tager nu konsekvensen af de ændrede afstandskrav i den kollektive trafik, og lukker helt for muligheden for at købe billet i bussen samt at betale med kontanter i flextrafik bilen.

- Vi har et stort ønske om at passe på både chauffører og passagerer, samt at give chaufførerne de bedst mulige arbejdsbetingelser. Derfor lukker vi midlertidigt for muligheden for at betale med kontanter, siger Lars Berg, direktør for Sydtrafik i en pressemeddelelse.

Trafikselskaberne har på forhånd sikret sig Forbrugerombudsmandens accept af den midlertidige lukning af salget. Som passager har man fortsat selv ansvaret for at købe en gyldig billet på Sydtrafiks Mobilbillet app, inden man stiger på bussen - alternativt bruge sit rejsekort, der skal tjekkes ind ved standeren midt i eller bag i bussen.

Salget af billetter var sidst indstillet fra midten af marts og frem til 10 august 2020.

Sydtrafik regner dog ikke med at det bliver nødvendigt med så lang en suspendering denne gang.

Annonce

Fordøren åbner

Al indstigning skal ligeledes nu ske af de midterste og bagerste døre, men passagererne vil alligevel opleve, at fordøren bliver åbnet ved nogle stoppesteder. Det bliver nemlig anbefalet i en analyse af smitterisiko i bussen at sikre en god udluftning af bussen, hvilket er med til at nedsætte risikoen for smitte i bussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce