Annonce
Ugeavisen Tønder

Nyt projekt skal give indblik i andre kulturer

Ahmad Joumaa er projektleder for projektet Unge Kulturbærere, der har fået 250.000 kroner i støtte fra Kulturministeriet. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Tønder Bibliotek har fået 250.000 kroner til en nyt kulturprojekt, der har fokus på, at unge får større indblik i andre kulturer.

Annonce

Tønder: 250.000 gode, danske kroner er på vej til Tønder Bibliotek, og til et nyt kulturformidlingsprojekt, hvor unge skal få et større indblik i andre kulturer.

I spidsen for projektet, der har navnet Unge Kulturbærere, er projektleder Ahmad Joumaa, der for nyligt var med til at sikre, at Bibliotekernes Formidlingspris endte i Tønder. Det var med projektet Mens vi venter, der omhandlede asylansøgere.

Denne gang er fokus rettet mod integrationsborgere, der har fået ophold i Danmark og unge, etniske danskere.

- Det er et projekt, der går begge veje. Altså integrationsborgerne skal lære om den danske kultur, og de unge skal lære om andre kulturer. Det skal gå begge veje. Det giver god mening, simpelthen fordi vi lever i en verden, der bliver mere og mere mangfoldig, konstaterer Ahmad Joumaa, der naturligvis er meget glad for, at det er lykkes at få støtte til projektet fra Kulturministeriet.

- Med projektet får vi mulighed for at klæde de unge på med en bagage af redskaber, som de kan bruge til at forstå andre, der måske gør tingene på en anden måde, siger Ahmad Joumaa videre.

Annonce

Konkrete planer

Hvad pengene helt konkret skal gå til, det er der allerede styr på i store træk.

- Vi kommer til at samarbejde med Tønder10, integrations- og kulturafdelingen på kommunen, og et konsulentfirma, forklarer Ahmad Joumaa.

Der er lige nu tre delelementer i projektet.

Dels "Byråd minor" - et minibyråd, hvor de unge skal fremføre og argumentere for en sag, som de ikke selv tror på. Derved skal de unge lære at se tingene fra andres synsvinkel, og opnå bedre forståelse for andres synspunkter.

Derudover skal eleverne arbejde med temaet "Kulturproff", hvor de skal prøve at forstå, hvorfor andre gør, som de gør, og endelig er det tredje delelement emnet "It's cool to know", hvor eleverne skal have gode oplevelser med det at vide noget.

Hele forløbet starter til august, men indtil da, skal der detailplanlægges.

- Nu kommer vi til selve planlægningsfasen. Her skal vi have inddraget en masse aktører, og både lærere, kommunens og måske endda lokalpolitikere. Og så er vi klar til at gå i gang til august, siger Ahmad Joumaa.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce