Annonce
Ugeavisen Tønder

- Så er man nærmest lykkelig

Hans Tonnesen elsker at opholde sig i naturen. Det giver ro i krop og sjæl.Arkivfoto
Naturvejleder i Tønder Kommune, Hans Tonnesen, bruger naturen både i sit arbejde og som privatperson. Naturen giver ham mange oplevelser.
Annonce

Tønder: - Naturen giver mig oplevelser hver dag. Senest i går (søndag red.), hvor jeg var ude at fiske. Her oplevede jeg noget helt særligt, fortæller naturvejleder ved Tønder Kommune, Hans Tonnesen, og uddyber:

- Jeg gik med min fiskestang ved Vidåen omkring Jernbanebroen, og så kom isfuglen flyvende. Det var lige før, den var landet på min fiskestang, men den opdagede mig, og så fløj den videre. Men i løbet af de par timer, jeg var der, så jeg isfuglen flere gange. Lige efter isfuglen, kom fiskeørnen. Den stod og holdt øje med, om der mon var nogle fisk. Så jeg oplevede to af mine yndlingsfugle på én gang, samtidig med at jeg gik og fiskede, som er noget af det bedste jeg ved. Så bliver man da nærmest lykkelig, konstaterer Hans Tonnesen.

Annonce

Mange yndlingssteder

Hans Tonnesen bruger selvsagt meget tid i naturen rundt omkring i Tønder Kommune i forbindelse med sit arbejde som naturvejleder.

Men også i fritiden opholder han sig meget ude. Faktisk kan han slet ikke undvære det, og han har til tider svært ved at skelne mellem arbejde og fritid.

- Det at føle sig ét med naturen, det elsker jeg. Jeg har mange favoritsteder i Tønder Kommune, men jeg nyder også at gå en tur ved østkysten på Løjt Land. Her møder man ikke mange mennesker, og man føler sig virkelig sendt næsten tilbage til stenalderen. Det giver en speciel følelse. Og en gåtur på Barsø er heller ikke at kimse af, fortsætter Hans Tonnesen.

Han bruger naturen til at koble af og lade tankerne flyve - i hvert fald, når han er der i fritiden. Men han nyder også, at han er i naturen i forbindelse med sit arbejde.

- Sådan er det jo. En gang naturven, altid naturven, lyder det fra Hans Tonnesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce