Annonce
Ugeavisen Tønder

Sagbehandler: - De er mega seje

Jobcenteret i Tønder Kommune kan sende borgere i uddannelse. Og det giver rigtig tit god mening.Arkvifoto
Annonce

Tønder: Sagsbehandler Manuela Kapela fra Jobcenteret i Tønder Kommune, er ikke i tvivl, når snakken falder på de mennesker, som lige nu er i gang med at opkvalificere sig, og som må gøre det hele via internettet på grund af corona-krisen.

- Jeg synes, de er mega seje. De gør det bare så godt, konstaterer hun.

Hun har sat omkring ti borgere i gang med et grundforløb til uddannelsen som social- og sundhedsassistent i løbet af det seneste halve år.

- De er nu alle sammen godt i gang med at opkvalificere sig og uddanne sig. Og det giver så god mening, for på netop dette område - social- og sundhedssektoren - er sandsynligheden for, at de efterfølgende får ansættelse ret stor, forklarer Manuela Kapela.

Annonce

Sikret elevplads

Maja Madvig Hoyer fra Skærbæk er en af de borgere, der nu er i gang med grundforløbet på sosu-uddannelsen, og der ligger allerede en plan, som Maja Madvig Hoyer, jobcenteret og Tønder Kommune har lagt i fællesskab.

Hun er nemlig sikret en elevplads i Tønder Kommune, hvis hun består grundforløbet.

- Jeg har altid en samtale med den sosu-ansvalige i Tønder Kommune, hvor vi taler om de borgere, vi gerne vil sende i uddannelse. Og hvis de mener, at sandsynligheden for, at de vil ansætte vedkommende efterfølgende er stor, så tager vi chancen og sender dem afsted, forklarer Manuela Kapela.

Og netop fordi efterspørgslen efter varme hænder er så stor i øjeblikket, er idéen om uddannelse af flere indenfor for social- og sundhedsområdet god.

- Det er helt klart noget, vi skal arbejde videre med fremover, konstaterer Manuela Kapela.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce