Annonce
Ugeavisen Tønder

Seks ting du (også) kan på biblioteket

Dagens avis eller bare lige nyde en stille stund. "Torvet" på Tønder Bibliotek rummer fred og ro. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Biblioteket er et slaraffenland af muligheder, og tilbuddene er for for langt de flestes vedkommende gratis. Her er seks nedslag på, hvad biblioteket blandt andet tilbyder:

1.

Du kan låne alle de bøger, du vil. Der er ingen begrænsninger i antal. Og husker du blot at aflevere den rettidigt igen, så koster det ingenting.

Hvis ikke Tønder Bibliotek har den bog, du gerne vil læse, kan du gratis bestille den på et andet bibliotek, og bogen fragtes herefter til Tønder, hvor du kan hente den på biblioteket.

Man kan søge artikler frem i bibliotekernes søgebase. Herefter kan man gratis bestille en kopi, som så scannes og sendes digitalt.

2.

Udover bøger kan man låne film på dvd og blueray, låne musik på cd'er og låne spil - både til spilkonsoler og brætspil. Derudover kan man gratis streame film på www.filmstriben.dk og man kan gratis låne e-bøger og lydbøger på www.erolen.dk

3.

Bibliotikaren er klar til at hjælpe, hvis man ikke selv kan overskue de mange muligheder. Hvis man for eksempel skal skrive en opgave til skolen, hjælper bibliotikaren gerne med at finde og fremskaffe relevant materiale.

4.

På Tønder Bibliotek er der en gang om ugen få IT-hjælp. Her svarer en IT-kyndig på spørgsmål om computeren. Og på biblioteket er der altid gratis adgang til at bruge pc'ere og internettet.

5.

På "Torvet" ved indgangen til biblioteket i Tønder kan du gratis læse dagens avis. Her er også adgang til kaffe og en god sofa, man kan slappe af i. Skal man bruge lidt mere ro, er den nye Studiesal til fri afbenyttelse.

6.

På Tønder Bibliotek er der desuden adgang til gratis advokatrådgivning, og biblioteket lægger desuden lokaler til en lang række andre tiltag. Det være sig lektiecafé, foredrag, kunstudstillinger, kulturskolearrangementer og arrangementer for børn i ferierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce