Annonce
Ugeavisen Tønder

Smukke lokale bygnings-perler i ny fotobog

Den nye fotobog byder på et hav af smukke og hyggelige huse. Blandt andet her fra Højer. Foto: Ulrik Pedersen
Flotte bygningsværker præget af både Danmark og Tyskland danner rammen om en ny fotobog, der tager afsæt i Tønder, Møgeltønder og Højer.
Annonce

TØNDER: "Grænselandets arkitektur - Fotofortællinger fra Højer, Møgeltønder og Tønder". Det er titlen på en helt ny fotobog, der er på gaden.

En bog der hylder lokal arkitektur præget af både dansk og tysk kultur, og dermed også i høj grad en fotobog, der er en hyldest til genforeningen.

Manden bag billederne er fotograf Ulrik Pedersen, der har været med til at skabe fotobogen i samarbejde med Realdania. Formidlingsrådgiver hos Realdania, Anne Harpsøe Clausen har været tovholder, mens også Anne Marie Overgaard fra Museum Sønderjylland og Eske Møller fra Realdania og Højer byfond har spillet en stor rolle.

For Ulrik Pedersen giver det god mening, at det er netop billeder, der fungerer som bærende fortælling fremfor tekst alene.

- Jeg tænker, at billederne gør, at folk gerne vil gå på opdagelse i Tøndermarsken. Man får lyst til at tage ud og finde stederne selv,  siger Ulrik Pedersen, der er fotojournalist og ansat som kommunikationskonsulent ved Tøndermarsk Initiativet.

Annonce

Særlig stemning

Gennem sit arbejde som fotojournalist har Ulrik Pedersen taget mange tusinde billeder fra Tønder Kommune.


Lige præcis der i skumringen bliver bygningerne endnu mere markante, og der skabes liv.

Ulrik Pedersen


Alligevel blev selv han overrasket over den bagvedliggende historie, der prægede flere af de huse, der er med i den nye fotobog.

- Jeg er selv blevet meget overrasket. Der var mange ting, jeg ikke var klar over, og det var en øjenåbner at gå rundt og fotografere husene, understreger han.

Ifølge Ulrik Pedersen er stemningen i det helt rigtige billede afgørende, og han har derfor valgt en helt særlig teknik i forbindelse med arbejdet med "Grænselandets arkitektur - Fotofortællinger fra Højer, Møgeltønder og Tønder".

Han har nemlig valgt at tage billederne i skumringen lige på bagkant af solnedgangen.

- Lige præcis der i skumringen bliver bygningerne endnu mere markante, og der skabes liv. Det er vigtigt, at billederne viser liv og ikke bare er museumsgenstande. Man skal kunne mærke dem og ikke blot kigge på dem, mener Ulrik Pedersen.

Den nye fotobog kan man få ganske gratis på turistkontoret i Tønder, i Højer Mølle og hos Realdania i København. Planen er også, at den skal være at hente på alle biblioteker i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce