Annonce
Ugeavisen Tønder

Sol, regn, rusk: Naturen har meget at byde på

Sølsted mose byder på masser af naturoplevelser.Arkivfoto: Claus Thorsted
Søndag den 8. september er det Naturens Dag i hele landet. Formålet er at lokke flere ud og opleve naturen.
Annonce

Tønder/Danmark: Siden 2004 har Danmarks Naturfredningsforening arrangeret Naturens Dag, og siden 2010 har den årlige begivenhed været et samarbejde mellem Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet. Formålet er slet og ret, at vi danskere skal mere ud i naturen og opleve med vores sanser.

På selve Naturens Dag er der over hele landet arrangeret en lang række naturoplevelser, som alle er velkomne til at deltage i, og den mulighed benyttede 60.000 sig af sidste år.

- På Naturens Dag åbner vi naturen og viser de mange muligheder, som børn og voksne året rundt kan bruge naturen til - både på egne ben, men også via de mange natur- og friluftsforeninger, der findes i hele landet. Der er noget for enhver smag: For dem, der er til de vilde oplevelser og dem, som har brug for stilhed og rolige omgivelser. Naturens Dag viser hele paletten frem, siger Niels-Christian Levin Hansen, formand i Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

Temaet for Naturens Dag 2019 er "Mærk naturen", hvor det handler om at bruge sanser og bevidsthed, når vi er ude.

Annonce

Børn i naturen hele ugen

Op til Naturens Dag på søndag den 8. september er der tilrettelagt særlige aktiviteter for børn. Disse strækker sig over hele ugen, hvor skoler og institutioner holder Naturens Dag i hele landet. Her er lidt over 180.000 børn tilmeldt i år. Her vil der være naturaktiviteter og arrangementer for enhver smag og alder for at vække naturbegejstringen og vise, hvor let tilgængelig naturen kan være. - Det er fantastisk, at så mange børn og voksne igen i år skal være en del af Naturens Dag. Vi håber, det store engagement smitter af og inspirerer endnu flere til at tage ud i naturen resten af året. For det er enormt vigtigt, at især børn kommer ud og mærker naturen - ikke bare til Naturens Dag - men alle årets dage, siger Maria Reumert Gjerding, præsident i Danmarks Naturfredningsforening. Som den største mærkedag for naturoplevelser vil Naturens Dag ikke kun inspirere børn og voksne til at komme ud i naturen denne ene uge eller dag, men generelt opfordre danskerne til at få flere naturoplevelser hele året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce