Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Gymnasium lyser op på befrielsesdagen

Tønder Gymnasium vil sætte lys i alle vinduer ud mod byen om aftenen den 4. maj. Arkivfoto: Martin Franciere
Annonce

Tønder: Tønder Gymnasium, den tidligere statsskole, kan fejre sit 100-års jubilæum i år. I befrielsesåret kunne skolen således fejre sit 25-års jubilæum.

Ved fejringen af gymnasiets 75-års jubilæum i 1995, blev anledningen brugt til at fejre befrielsen med lys i vinduerne den 4. maj, og dagen efter, den 5. maj, var blev befrielsesdagen markeret i skolegården.

Denne form ville gymnasiet gerne have gentaget ved 100-års fejringen, men forholdsreglerne i forbindelse med coronakrisen gør at kun få mennesker må samles. Derfor er en lignende fejring som den i 1995 altså ikke mulig.

Men gymnasiet markerer alligevel befrielsesdagen. Nogle af skolens lærere vil derfor sørge for, at der kommer lys i alle skolens vinduer, der vender ud mod byen på mandag den 4. maj. Lysene tændes mellem klokken 21 og 21.30, og skolen vil herefter stå oplyst med levende lys i vinduerne fra klokken 21.30.

Man kan på grund af corona ikke komme ind på skolen, men de borgere, der tager på en spadsere- eller cykeltur mandag aften, kan lægge vejen forbi gymnasiet og nyde synet af den oplyste skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce