Annonce
Ugeavisen Tønder

Tønder Kulturskole søger skuespillere til stor forestilling

Projektkoordinator Lisbeth Hartz og kulturskolelærer Birgitte Antonius håber, at mange unge har lyst til at komme til audition. Foto: André Thorup
Tirsdag den 18. august indkalder Tønder Kulturskole børn og unge mellem 12 og 25 år til audition på forestillingen Kalejdoskop, der er et grænseoverskridende projekt.
Annonce

Tønder:  Tønder Kulturskole er primus motor på et stort grænseoverskridende projekt, hvor en forestilling indeholdende masser af dans, musik og teater skal markere, at det i år er genforeningsår.

- I Tyskland fejres genforeningen også, men her kalder de det dansk/tysk venskabsår. Vi vil gerne med en fælles forestilling hylde det grænseoverskridende arbejde, fortæller projektkoordinator hos Tønder Kulturskole, Lisbeth Hartz.

Kulturskolelærer Birgitte Antonius har skrevet den danske del af manuskriptet til forestillingen, der bliver en hybrid af teater, fortælling, ballet og musik. Også kulturskolens billedkunstafdeling kommer ind over, når der skal laves scenografi.

Annonce

Holder audition

Tirsdag den 18. august mellem klokken 15.30 og 16.30 er der så audition til de danske roller.

- Det er ikke mere alvorligt end at alle, der møder op og har lyst til at være med i forestillingen, får lov at deltage. Audition er mere for, at vi skal have et indtryk af, hvem der kan bære de forskellige roller, fortæller Birgitte Antonius, der håber, at mange har lyst til at deltage.

Man kan tilmelde sig til audition på kulturskolen@toender.dk

Annonce

Familiefortællinger

Forestillingen, der har fået navnet Kalejdoskop, handler om at være dansk- eller tysksindet. Birgitte Antonius har fundet inspiration i fortællinger fra sin egen familie. Og netop det faktum, at tingene ser forskellige ud, alt efter hvilken synsvinkel man har, er et at de spændende omdrejningspunkter i forestillingen.

Birgitte Antonius (tv) har skrevet den danske del af manuskriptet. I forestillingen medvirker også den professionelle kunstner, Hans Laurens, der vil lave en fortælleworkshop, hvis tekster også skal integreres i forestillingen. Foto: André Thorup

- Et kalejdoskop er netop en ting, der skifter farve og mønster, når man drejer på den. Det illustrerer problematikken meget fint, siger Lisbeth Hartz.

Annonce

Samarbejde hen over grænsen

Udover de danske deltagere fra Tønder Kulturskole medvirker elever fra Kreis Musikschule Nordfriesland i Husum, blandt andet fra deres Jugendorkester. Også balletelever fra No Borders Compagny i Flensburg medvirker.

- Projektet er støttet af både Region Sønderjylland/Schleswig og Region Syddanmark, fortsætter Lisbeth Hartz.

- Vi øver hver for sig og mødes så og sætter forestilllingen sammen. Det bliver sådan lidt collageagtigt, og vi har endnu ikke helt fastlagt formen, forklarer Birgitte Antonius, der lige nu har fokus på, at der skal findes nogle skuespillere til stykket.

- Vi skal spille to forestillinger - én i Schweizerhalle og én i Husum. Vi kommer til at være i omegnen af 100 børn og unge i forestillingen, og det primære formål er naturligvis samarbejde hen over grænsen. Vi skal videreudvikle vores netværk hen over grænsen, så det bliver noget, vi kan bygge videre på og udnytte - også i fremtiden, siger Lisbeth Hartz.


Et kalejdoskop er netop en ting, der skifter farve og mønster, når man drejer på den. Det illustrerer problematikken meget fint.

Lisbeth Hartz, projektkoordinator Tønder Kulturskole


Kalejdoskop

Et kalejdoskop er et rørformet stykke legetøj med et kikkerthul i den ene ende og indvendig udstyret med spejle. De sædvanligvis to, undertiden tre, spejle er anbragt i en spids eller ret vinkel i forhold til hinanden, så der dannes symmetriske mønstre, når man kigger gennem kikkerthullet.

Røret kan i den modsatte ende i forhold til kikkerthullet, hvor lyset kommer ind, være fyldt med farvede glasstykker, småsten eller lignende, så der, når man ryster det, dannes forskellige symmetriske mønstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce