Annonce
Ugeavisen Tønder

TMT Håndbold vil skabe en rød tråd

Formand for TMT Ungdom, Ketil Lassen, arbejder, sammen med de øvrige frivillige, for at skabe en rød tråd op gennem rækkerne. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Børne- og ungdomsafdelingen i TM Tønder Håndbold vil skabe et godt træningsmiljø og en god kultur. Det skal både tiltrække og fastholde de unge.
Annonce

Tønder: Der er endnu over 20 minutter til, før træningen på TMTs U13-hold går i gang. Alligevel er der allerede gang i den på banen. Både drenge og piger er gået i gang med at spille bold og hygge sig sammen. Flere kommer til, nogle langsomt i praktiske klip-klappere, andre i højere fart - med indendørs-skoene i hånden.

At de unge har lyst til at komme i hallen, og det gode sammenhold er netop nogle af de elementer, som lederne i ungdomsafdelingen håber at kunne bygge videre på.

- Hele idéen med at skabe TMT ud fra de to moderklubber, TSF og MUIF var, at vi gerne ville skabe et godt træningsmiljø, hvor alle følte sig velkomne og godt tilpas, forklarer formand for ungdomsafdelingen, Ketil Lassen.

Udover hvervet som formand er han også træner for førnævnte U13-drengehold, og han forsøger med sin træning at være med til at skubbe på den kultur, som man gerne vil fremelske i TMT.

- Udover at vi skal have det hyggeligt, skal vi også opføre os ordentligt. Det gælder både på banen og udenfor. Og det gælder både i forhold til de andre klubber i lokalområdet og i forhold til hinanden som mennesker, forklarer Ketil Lassen videre.

Det er blandt andet ud fra den tankegang, at han for eksempel insisterer på, at der bliver sagt goddag med håndtryk, inden træningen begynder.

- På den måde viser vi, at vi har set hinanden, forklarer han.

Ketil Lassen, formand TMT Ungdom. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce

Samarbejde er vejen frem

TMT Håndbold er delt op i tre afdelinger. TMT Ungdom er holdene fra U5 til og med U15, dernæst er der det, der kaldes foreningesdelen, der omfatter holdene U17, U19 og seniorhold - undtagen 1. division og 3. division, der har sin egen afdeling, nemlig TMT Elite.

Det er tre-fire år siden, at samarbejdet omkring TMT Ungdom for alvor tog fart. Og det giver rigtig god mening, hvis man spørger Ketil Lassen.

- Det sikrer, at der er en rød tråd hele vejen op gennem rækkerne. Vi prøver også, når vi planlægger træningen at sørge for, at de hold, der ligger lige efter hinanden aldersmæssigt, også træner lige efter hinanden. På den måde kan vi tilbyde, at de spillere, der har brug for at blive prøvet af på et højere niveau, let kan træne med, forklarer han.

Men Ketil Lassen understreger, at der i TMT Ungdom er plads til alle.

- Vi skal sikre, at de dygtige har gode muligheder for at udvikle sig, men det er ligeså vigtigt, at vi sørger for, at de, der er knap så gode, også får god mulighed for at spille håndbold i et trygt miljø.

Annonce

Kan stille hold

En anden klar fordel ved samarbejdet i TMT er, at man kan være med til at sikre, at flere bliver ved med at spille håndbold - også når de bliver teenagere.

- Vi har kunnet se, at udviklingen går i en retning, hvor det kan være svært for klubberne enkeltvis at stille hold. Når vi samarbejder, kan vi sørge for, at der er spillere nok til at stille hold. Allerbedst er det, hvis vi kan stille to hold i hver række. Det giver de bedste muligheder for spillerne - uanset, hvilket niveau de spiller på, siger Ketil Lassen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Digeposten

Sommerkoncerterne er på plads

Annonce