Annonce
Tørring Folkeblad

Asger kunne ikke arbejde på beskyttet værksted: Nu har han lavet sin egen webshop

De første netværksstumper som f.eks. internetstik er muligt at købe på Asger Frisgårds webshop nu. Foto: Mads Dalegaard
Selvom man har op til flere diagnoser, fysiske såvel som psykiske, er det ingen grund til ikke at forfølge sine drømme. Det mener Asger Frisgård, der netop har startet sin egen webshop Frisgård It.

Tørring: Forretningsplanen er klar. Asger Frisgård vil via egen webshop på shop.frisgaard.com sælge netværksstumper - dvs. passive it-artikler som ledninger og stik.

Varerne købes som billige restpartier f.eks. via Den blå Avis eller fra nedbrydnings- og byggefirmaer. Fælles for alle varer - om de er fabriksnye eller brugte - er, at de er blevet tilovers, der hvor Asger Frisgård køber dem op.  Herefter videresælges varerne med fortjeneste til andre virksomheder.

- Jeg vil helst undgå at sælge til private, da der er for besværligt i forhold til købeloven, forklarer 28-årige Asger Frisgård, der har sat sig grundigt ind i tingene, inden han er sprunget ud i sit seneste forretningseventyr.

Et eventyr, der er meget mere end en webshop for Asger Frisgård, der bor i et bosted på Nordre Fælledvej i Tørring, som hører under Region Midts specialområde for autisme.

Han har asperger, adhd og tourette og har for nylig tilmed fået en inflammatorisk tarmsygdom samt nogle uforklarlige nervesmerter oveni.

Annonce

Noget meningsfyldt

De to nyest tilkomne sygdomme har betydet for Asger Frisgård, at han har svært ved at komme afsted på sit normale arbejde på Grafisk Værksted, der også hører under specialområde Autisme.

Men i stedet for at opgive at have et arbejde, blev det startskuddet til den nye virksomhed.

- Jeg har haft en rigtig svær periode både fysisk og psykisk, hvor jeg ikke har kunnet arbejde så meget. Men jeg har stadigvæk haft brug for noget meningsfyldt at lave. Noget at rive i, som også kan skubbe tankerne om alle min diagnoser og udfordringer lidt i baggrunden, fortæller Asger Frisgård, der bor i sin egen lejlighed, men får støtte til en række forskellige ting i hverdagen.

Han har altid haft en særlig interesse for og stor viden om it og teknik og har i gennem flere år hjulpet venner og bekendte med it-udfordringer. En dag om ugen arbejder han på Tørring Gymnasium, hvor han bl.a. hjælper med it, og derudover har han en stor passion for fotografering, hvor han især har stor teknisk viden og bl.a. har lavet billeder for avisen og andre lokale virksomheder og foreninger.

28-årige Asger Frisgård er oprindeligt fra Vejle, men har boet i Tørring de seneste 11 år. Mange kender ham som "Manden med kameraet", da han ofte fotograferer til begivenheder i byen. Foto: Mads Dalegaard

Den seneste tid har han bygget sin webshop op, opkøbt de første varer og lavet en strategi for, hvordan og på hvilke tidspunkter varerne skal sendes som pakkepost.

- Det er vigtigt for mig at vise, at man på trods af diverse diagnoser godt kan have sin egen virksomhed, hvis blot man husker, hvilke begrænsninger man har. Grunden til, at jeg kan lave det her, er også, at jeg har min førtidspension som sikkerhedsnet. Det betyder, at jeg kan lukke forretningen ned, hvis jeg f.eks. har en dårlig periode, hvor jeg ikke kan overskue så meget. lyder det fra Asger Frisgård, der også har gjort sit forarbejde i forhold til prissætning og markedsføring.

- Jeg tror på, der er et marked for det her. Der er rigtig mange, der sælger sådan nogle stumper, og der er også en masse nye ting, der bare bliver smidt ud, hvis man nu f.eks. har købt for meget til et byggeri.  Godt nok har jeg ikke fået mit eget cvr-nummer, da det er alt for omkostningsfuldt for mig. Så kunderne kan ikke trække momsen fra, men jeg tror nu stadig på, at virksomhederne vil handle hos mig, så længe jeg er den billigste på markedet, fortæller Asger Frisgård.


Jeg har brug for noget meningsfyldt at lave. Noget at rive i, som også kan skubbe tankerne om alle min diagnoser og udfordringer lidt i baggrunden,

Asger Frisgård


Forretningen styres fra hjemmekontoret i lejligheden på Nordre Fælledvej i Tørring.  Foto: Mads Dalegaard


Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 9

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Annonce