Annonce
Tørring Folkeblad

Butikker fejrer byens fødselsdag, men hvor gamle er de selv?

Camilla Thureby (th.) er den nyeste og så vidt vides også yngste butiksindehaver i Tørring. Hun åbnede i november 2017 tøj- og livsstilsbutikken No. 10 på Sønderbrogade. Forretningen driver hun med hjælp fra sin mor og søstre. Arkivfoto
Fra to til 41 år. Der er store forskelle på, hvor længe de forskellige butiksindehavere i Tørring har været i gang. Halvdelen har drevet forretning i byen i over 10 år.
Annonce

Tørring: Tørrings historie som handelsby strækker sig 128 år tilbage, da Horsens Vestbaner kom til byen og førte liv og handel med sig.

Så mange år på bagen kan ingen af byens detailbutikker dog præstere, men hvor gamle er de forskellige butikker egentlig? Butiksindehaverne kan - målt på hvor mange år de har drevet deres forretning i Tørring - deles op i tre grupper.

Se hvem, der hører til hvilken gruppe herunder.

Mette Fisker Hougaard er blandt den håndfuld butiksejere, der har drevet forretning i Tørring i omkring 20 år. Hun kunne for en måned siden fejre sit 20 års jubilæum som indehaver af Tørring Blomster. Arkivfoto
Annonce

De erfarne

Blandt de mest erfarne butiksindehavere i byen er Lasse Nørremark fra Bitte Sko og Vivi Søiberg fra Louise. De har begge drevet forretning i byen i 41 år - og gør det i øvrigt forsat.

Lasse Nørremark har drevet skoforretningen Bitte Sko siden 1978. Forretningen har haft flere forskellige placeringer i byen. Først i den anden ende af Bredgade, hvor der i dag er massageklinik og siden på Jernbanegade, hvor der i dag er guldsmed. De seneste 19 år har butikken haft til huse på Bredgade 4.

Vivi Søiberg overtog i 1978 den eksisterende dametøjsbutik Louise på hjørnet af Jernbanegade og Bredgade i Tørring.

Også Annie og Poul Erik Vingum er blandt de mere erfarne butiksejere. De overtog legetøjsforretningen Biohjørnet 1. oktober 1983. Forretningen har eksisteret siden 1953 og lå de første år på Bredgade ved den gamle biograf - deraf navnet. I 1970 rykkede den til den nuværende placering på Torvegade.

Med 33 år som butiksindehaver kan Bo Friborg fra El Salg -Euronics også komme med blandt de erfarne. Han overtog sammen med sin bror radio- og tv-forretningen på Torvegade i Tørring i 1986 for nogle år senere at drive forretningen videre alene.

Annonce

De voksne

En række butiksindehavere har drevet forretning i Tørring i omkring 20 år. Det gælder Karsten og Berit Balle fra Bagergården, Lena Schytz fra Brillemanden, Mette Fisker Hougaard fra Tørring Blomster samt Per Nyborg Jensen og Lone Neergaard fra Østjysk Skindcenter.

Karsten og Berit Balle har drevet Bagergården i 24 år. De overtog forretningen tilbage i 1995. Fra 1998 til 2014 var den en del af Guldbager-kæden.

Lena Schytz har drevet brilleforretning i Tørring siden 1999. Sidste sommer flyttede hun forretningen fra hjørnet af Bredgade og Torvegade til Bredgade 31.

Også Mette Fisker Hougaard har i år fejret 20 års jubilæum som butiksindehaver. Hun blev udlært hos Tørring Blomster som 20-årig og overtog forretningen som 22-årig i 1999.

Østjysk Skindcenter på Torvegade har egentlig 42 år på bagen, men de nuværende ejere Per Nyborg Jensen og hans hustru Lone Neergaard, har "kun" drevet forretningen siden 2001.

Også Morten Bruun Jacobsen fra Sportigan har en længere historie som butiksindehaver i Tørring. Han overtog i 2008 sportsforretningen, der dengang delte lokaler med herretøjsforretningen Søiberg.

Morten Bruun Jacobsen har for nylig sat gang i et overtagelsessalg, men hvem der overtager butikken er endnu ikke offentliggjort.

Lasse Nørremark fra Bitte Sko er med sine 41 år som butiksindehaver i Tørrring, blandt de nuværende butiksejere, en af dem, der har drevet forretning i længst tid. Arkivfoto
Annonce

De unge

Gruppen af butiksejere, der har drevet forretning i Tørring i under 10 år er lang og tæller blandt andet børnetøj, bøger og blomster.

Line Minea Ramdal åbnede i november 2013 Blomsterhuset Ramdal på Vongevej i Tørring. I august 2016 flyttede hun forretningen til Bredgade tættere på Torvet.

Birgitte Frits Eriksen åbnede i april 2014 "Din Boghandler" på Bredgade 21. I lokalerne havde Nordea tidligere til huse.

Christina Nygaard-Larsen åbnede i april 2015 børnetøjsbutikken Nice Wear. Hun begyndte i den tidligere Louise-Søs forretning på Bredgade, men flyttede allerede efter et par måneder forretningen til Torvegade 1, hvor der tidligere har været boghandel.

I 2015 kom der også en ny butiksejer i modetøjsbutikken Viola, hvor Joan Nordahl overtog forretningen, der havde ligget på Bredgade siden 2010.

Siden 2016 har Karina Kloster Jensen desuden været butiksleder i Imerco på Sønderbrogade 2. Butikken blev åbnet i maj 2002 af Kirsten Schreiber.

I 2017 kom der tre nye butiksindehavere til byen. Selvom der har været herretøjsforretning på Bredgade 19 i 110 år, har den nuværende butiksejer kun to år på bagen. Kim Andersen overtog forretningen i september 2017, hvor han også ændrede navnet fra Søiberg til Sir Windsor. Forinden havde Bent Søiberg drevet forretningen i 47 år.

Oktober 2017 åbnede Susanne Bagge guldsmedeforretning på Jernbanegade i Tørring. Hun overtog forretningen fra sin bror Flemming Bagge, der forinden havde haft guldsmedeforretning på stedet i 17 år. Susanne Bagge driver desuden guldsmedeforretning i Brædstrup.

Nyeste forretning i byen er tøj- og livsstilsbutikken "No. 10", som 21-årige Camilla Thureby åbnede i november 2017 på hjørnet af Østergade og Sønderbrogade.

Vivi Søiberg har drevet modetøjsbutikken Louise siden 1978. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce