Annonce
Læserbrev

DEBAT: Et statsborgerskab er en gave

Allan Petersen.
Annonce

Læserbrev: På vores byrådsdagsorden onsdag aften, var et af punkterne, hvordan Hedensted Kommune skulle forholde sig til den grundlovsceremoni, hvor der skal uddeles dansk statsborgerskab.

Et af kardinalpunkterne var, hvordan man skulle håndterer det lovbestemte håndtryk.

Her er Dansk Folkeparti ganske uenig med vores borgmester i, hvordan det skal foregå. I lovforslaget står der, at man skal udveksle håndtrykket, det skal være uden handsker og håndflade mod håndflade, for at højtideligheden er helt korrekt.

Borgmesteren mener, at man selv kan vælge, om man vil trykke et kvindeligt eller mandligt byrådsmedlem i hånden under ceremonien. Det, mener vi ikke, er korrekt. Det står der ikke noget om i loven, som borgmesteren skal forholde sig til. Han skal ikke lave sine egne regler.

Vi ved godt, der kan være problemer med andre folkeslag med andre trosretninger med at give hånd. Men hvis man vil være dansk statsborger, bekender man sig også til at overholde den danske grundlov, vores værdier, samt vores ytringsfrihed. Det betyder, at man skal være klar til at give håndtryk til begge køn, ellers synes vi ikke, vi skal uddele statsborgerskaber i vores kommune til ansøgerne.

I Danmark har vi jo ligestilling.

Så kære borgmester: det er en ommer, ellers må vi have sagen op i byrådssalen igen.

Og i øvrigt mener vi i Dansk Folkeparti, at hvis der absolut skal være et kvindeligt byrådsmedlem til stede, så bør det nok være et fra den anden side af salen, end den borgmesteren repræsenterer.

Borgmesteren mener, at man selv kan vælge, om man vil trykke et kvindeligt eller mandligt byrådsmedlem i hånden under ceremonien. Det, mener vi ikke, er korrekt.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Stranden skal være for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Åben toghave

Tørring Folkeblad

Når ånderne banker på

Tørring Folkeblad

Spejdere holder loppemarked

Annonce