Annonce
Tørring Folkeblad

Gården blev hurtigt solgt: Nu flytter Grethe og Mogens til byen

Grethe og Mogens Ørnsholt skifter de åbne vidder i Vesterlund og en gård på 335 kvadratmeter ud med et lille parcelhus i Tørring. Foto: Mette Mørk
Efter 42 år med eget landbrug i Vesterlund har Grethe og Mogens Ørnsholt valgt at skifte marker og 335 kvm stuehus ud med en lille villa i et parcelhuskvarter i Tørring. Her er de tættere på børnebørn og indkøb, og her vil de blive gamle.
Annonce

Tørring: Næste forår byder på en stor forandring for landmandsparret Grethe og Mogens Ørnsholt. For når de til den tid flytter ind i deres nyerhvervede villa i et parcelhuskvarter i Tørring, siger de samtidig endegyldigt farvel til et liv på landet.

Parret, der er hhv. 62 og 66 år, har boet 42 år på gården i Vesterlund ved Give, hvor de i sin tid havde både svin og kreaturer, men i de seneste år har nøjedes med at passe de 72 hektar jord med blandt andet korn og juletræer.

Nu er den del også forbi, for gården er solgt, og Grethe og Mogens Ørnsholt flytter til byen.

- Det bliver da lidt mærkeligt, og det er en voldsom forandring, men når man er landmand, så ved man godt, at den dag kommer på et tidspunkt, siger Mogens Ørnsholt, der beholder arbejdet med juletræerne et par år endnu, men ellers forbereder sig på at gå på pension.

Annonce

Fra 335 kvm til 126

Skiftet kom hurtigere, end parret havde regnet med.

- Der kan jo gå mange år, fra man sætter sin gård til salg, til den rent faktisk bliver solgt. Men vi nåede ikke engang at få den på markedet, inden vi kom i kontakt med en interesseret køber. Det blev ikke til noget, men så stod der en anden parat i kulissen. Og man må jo springe til, når muligheden er der, siger Mogens Ørnsholt.

Grethe og Mogens Ørnsholt har boet på gården ved Vesterlund i 42 år og har i sin tid haft både svin og kreaturer. Foto: Mette Mørk

Køberen har allerede sået vintersæd på markerne, men overtager først selve stuehuset 1. maj næste år. Derfor har Grethe og Mogens Ørnsholt god tid til at få gjort deres nye hus helt indflytningsklart og til at få ryddet ud i alle deres gamle møbler.

Det sidste er nødvendigt, da parret flytter fra 335 kvadratmeter til 126.

Der skal ryddes godt og grundigt ud i gemmerne og afsættes en masse møbler, inden Grethe og Mogens Ørnsholt er klar til at flytte. Foto: Mette Mørk

- Det er det mindste hus, vi kiggede på, men det var det, vi endte med at vælge. Det ligger godt på en stille og rolig vej og med den rigtige geografiske placering. Der skal et nyt køkken i huset, men ellers er det forholdsvist begrænset, hvad der skal laves. Der bliver dog en hel del arbejde med at skille os af med en masse møbler, siger Mogens Ørnsholt.

Annonce

Tæt på børn og børnebørn

Han kommer oprindeligt selv fra Vesterlund-området, mens Grethe er opvokset tæt på Hovedgård. De kender dog en del til Tørring, da de kører forbi byen, hver gang de skal til Vejle, og da et af deres fire børn bor der.

Nærhed til børn og børnebørn har været et væsentligt parameter i valget af bopæl.

- Vi har børn og børnebørn i Tørring, Hedensted og Vejle. Og så har vi en på kirkegården her i Vesterlund, som vi også gerne vil være tæt på, forklarer Mogens Ørnsholt.

Det nye hus på Spurvevej i Tørring skal have nyt køkken, men ellers er det i det store og hele klar til at flytte ind i. Foto: Mette Mørk

Foruden nærheden til børnene har infrastrukturen, indkøbsmulighederne og afstanden til arbejde for Grethe været vigtigt. Hun arbejder til daglig i Lagkagehuset ved DTC, og hun får halveret sin køretid til arbejdet, når parret flytter til Tørring.

- Og så er det en by, der har meget at byde på, blandt andet i forhold til indkøb. Det er et sted, vi godt kan se os selv blive gamle, siger Mogens Ørnsholt.


Når man skal sælge en landbrugsejendom, kan man ikke vide, om det tager et halvt år eller fem år, så det er med at komme i gang i tide. For os gik det hurtigt, og vi er stadig ved at vænne os til tanken.

Mogens Ørnsholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 3

Tørring Folkeblad

Iværksætterlysten trives trods corona: Flere kvinder springer ud i livet som selvstændig

Tørring Folkeblad

Testcenter i Hedensted lukker

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 2

Annonce