Annonce
Tørring Folkeblad

Håndsrækning til børnefamilier: Nu kan man komme på skattejagt i Tørring

Start- og slutsted for skattejagten er Tørring Camping på Bredgade, hvor trolden Gudar står og kigger ud over Gudenåen. Arkivfoto
Få et par timers underholdning for hele familien og lær nye sider af din by at kende. Sådan lyder tilbuddet fra en lille gruppe engagerede Tørring-borgere, der har lavet en skattejagt i byen.

Tørring: I vinterferien og de følgende uger kan hele familien komme på skattejagt sammen i Tørring.

Tre engagerede Tørring-borgere; Hanne Kanstrup fra KFUM-spejderne Åfolket, dyrlæge Louise Rytter og handelstandsformand og brugsuddeler Henrik Hornemann, har nemlig lavet en fem kilometer lang skattejagt i Tørring.


Vi vil bringe Tørrings borgere rundt, så de kan lære byen lidt bedre at kende, opdage eller genopdage nogle forskellige steder.

Henrik Hornemann


Med et skattekort i hånden, som enten selv printes ud eller hentes ved Tørring Camping, skal man hele byen rundt for at svare på 12 forskellige spørgsmål. Et hemmeligt sted på ruten vil skatten være gemt og ved at udfylde kortet med de rigtige svar, kan man desuden deltage i konkurrencen om en gavekurv fra Superbrugsen Tørring.

Annonce

Der skal ske noget

Ideen om at lave skattekortet er opstået i BID-samarbejdet, hvor butikker, borgere, foreninger mv. på månedlig basis mødes for i fællesskab at skabe aktiviteter og liv mellem husene i Tørring.

- Vores tanke er, at vi gerne vil bidrage til, at der sker noget i vores by. Vi vil bringe Tørrings borgere rundt, så de kan lære byen lidt bedre at kende, opdage eller genopdage nogle forskellige steder. Vi tænker også skattejagten kan være en håndsrækning til børnefamilierne, der er ved at gå kold i at finde på aktiviteter eller måder at lokke børnene med ud at gå en tur på, lyder det fra Henrik Hornemann.

Om skattejagten

Ruten er på fem kilometer, og der er i alt 12 forskellige poster med en kort tekst og et spørgsmål til hver.

Et hemmeligt sted på ruten findes en skattekiste med en præmie til alle børn. Skattekisten er selvbetjent, så der opfordres til selvjustist og selvfølgelig ikke at afsløre for andre, hvor skatten er.

Start og slut for skattejagten er på Tørring Camping. Her vil der være en kasse, hvorfra man kan tage et skattekort. Der er også mulighed for selv at printe kortet, der kan hentes på Tørring Handelstandsforenings side på Facebook.

De udfyldte skattekort afleveres i postkassen ved Tørring Camping senest 7. marts. Derved deltager man i konkurrencen om en gavekurv fra SuperBrugsen.

Husk at medbringe kuglepen/blyant til at udfylde kortet med.

I udvælgelsen af poster til ruten har fokus været på natur, leg og kultur, så der både er noget for børn og voksne at komme efter på skattejagten.

- Det kan måske være noget viden om vores by, som vi lige kan minde folk om eller at bringe nogle små hemmelige kulturattraktioner frem i lyset. Jeg anede f.eks. ikke, at vi har en grundlovssten i Tørring og mange tilflyttere er måske heller ikke klar over, at der er en legeplads på Solfang, lyder det fra Henrik Hornemann.

Annonce

Måske flere på vej

Han har allerede fået så mange input til steder i byen, der kan fortælles om, at der næsten allerede er materiale til endnu en skattejagt evt. i form af en cykeltur, hvor man kan komme lidt mere rundt i området. I første omgang skal det dog afgøres, om denne skattejagt bliver en succes.

Som handelstandsformand havde Henrik Hornemann håbet på, at skattekortet og skatten kunne udleveres i en af byens butikker, men på grund af coronarestriktionerne lader det sig ikke gøre.

- Selvom vi i Superbrugsen f.eks. har åbent, synes vi ikke, vi vil opfordre børn og familier til at komme ind i butikken. Derfor bliver det en selvbetjent løsning, og det tror vi på, deltagerne sagtens kan håndtere, så man husker, at der også skal være en skat til de næste, lyder det fra Henrik Hornemann.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 9

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Laurits fra Tørring er favorit til at vinde årets Melodi Grand Prix: Jeg er ikke bange for nostalgi

Annonce