Annonce
Tørring Folkeblad

Heidi Baltzer Schmidt: - Der er god grund til at hylde handelslivet i Hedensted Kommune

Heidi Baltzer Schmidt, der er erhvervskonsulent i Hedensted Kommune, mener der er god grund til at hylde handelslivet i kommunen. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Den første detailhandelspris i Hedensted Kommune blev uddelt til Blomsterhuset Ramdal i Tørring 28. maj, og erhvervskonsulent i Hedensted Erhverv, Heidi Baltzer Schmidt, glæder sig over den bevågenhed, kommunens mange butikker har fået undervejs.

Hedensted: Butikslivet i Hedensted Kommune har haft et udfordrende år, hvor man ikke alene har skullet slås med konkurrencen fra en kontinuerligt stigende nethandel, men også en sværm af corona-benspænd, hvor de værste uden tvivl har været perioder med nedlukning af de fysiske butikker.

I Hedensted Erhverv har man noteret sig, at butikkerne over en bred kam har taget kampen op og fundet på mange forskellige kreative tiltag for at holde skruen i vandet. Blandt andet live-salg via Facebook, ligesom mange også har kørt rundt med varer til kunderne.

- Det var netop én af grundene til, at vi opfandt den her detailhandelspris, siger erhvervskonsulent ved Hedensted Erhverv, Heidi Baltzer Schmidt, og hun fortsætter:

Annonce

- Kommunen har i forvejen både en iværksætterpris og en erhvervspris, og selv om en butik godt kan vinde disse priser, så har detailhandelen nok været lidt overset. Og vi har faktisk et stort og frodigt detailhandelsliv, som fortjener noget mere fokus og hyldest. Ikke mindst i forhold til en corona-tid, hvor mange mennesker har ændret købsvaner. Her har de lokale butikker vist sig at være ekstremt omstillingsparate, og det fortjener at blive honoreret, siger Heidi Baltzer Schmidt, der også gerne vil benytte lejligheden til at rose kunderne.

Opbakning fra kunderne

- Der er ingen tvivl om, at budskabet om at støtte de lokale butikker i en svær tid, er blevet taget godt imod. Butikkerne har meldt tilbage til os, at julehandelen 2020 var den bedste nogensinde for de fleste, så folk har virkelig fået øjnene op for, at det er vigtigt at handle lokalt i stedet for at køre til Vejle eller Horsens. Det samme gør sig gældende i forhold til lokale virksomheder, der også i vid udstrækning handler lokalt, når der skal indkøbes gaver til medarbejderne, siger hun.

Annonce

Sikrer arbejdspladser

Hun vurderer, at det at handle lokalt ikke alene sikrer lokale arbejdspladser, men også skaber grobund for øget tilflytning, fordi et aktivt og stort handelsliv er med til at tiltrække tilflyttere.

- Det er jo også med til at sikre virksomhedernes muligheder for at hyre lokal arbejdskraft, så det skaber mange positive ringe i vandet at have et blomstrende handelsliv. Levende bymidter er helt klart kraftigt medvirkende til at gøre Hedensted Kommune til et attraktivt sted at bosætte sig, og det skal vi som kommune gøre alt for at understøtte, siger Heidi Baltzer Schmidt.

- Omvendt giver bymidter med tomme butikslokaler en masse negative ringe i vandet. Ens hus bliver mindre værd, og hvad gør man, når man bliver for gammel til at køre bil? siger hun.

Annonce

Ny rapport på gaden

Siden 2020 har Partnerskab for levende bymidter set på udenlandske erfaringer med at holde liv i bymidterne. Det har ført til udgivelse af en rapport, hvor en af pointerne er vigtigheden af samarbejde på tværs af private aktører som handels- og foreningsliv og de offentlig instanser - navnlig kommunerne.

- Og det er vi jo allerede i gang med i Hedensted Kommune. Vi oplever, at både borgere, butikker og foreninger i hele kommunen er stærkt optaget af at bidrage til at sikre, at vi også har et stærkt handelsliv i kommunen om 10 og 15 år, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Annonce

Med i stort by-netværk

Man går også uden for kommunegrænsen for at finde inspiration.


Vi er i Hedensted Erhverv medlem af netværket Danske Handelsbyer sammen med handelsbyerne Hedensted, Tørring og Juelsminde, hvor der er mulighed for at sparre med de andre cirka 60 byer i netværket.

Heidi Baltzer Schmidt, erhvervskonsulent i Hedensted Kommune


- Vi er i Hedensted Erhverv medlem af netværket Danske Handelsbyer sammen med handelsbyerne Hedensted, Tørring og Juelsminde, hvor der er mulighed for at sparre med de andre cirka 60 byer i netværket. Det er et samarbejde, som vi har store forventninger til, og hvor vi kommer til at udveksle masser af gode idéer til, hvordan vi holder liv i vores bymidter - nu såvel som i fremtiden, siger Heidi Baltzer Schmidt.

Coronaen har været en stor udfordring for handelslivet i Hedensted Kommune. Erhvervskonsulent ved Hedensted Erhverv, Heidi Baltzer Schmidt, synes at butikkerne har klaret de forskellige corona-benspænd rigtig flot. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Lån bøger i brugsen

Tørring Folkeblad

Åbent køkken

Annonce