Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: At bo i sit liv

 Klummeskribent Mia Broe Toft Jakobsen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klummen: Jeg øver mig i at bo i mit liv. Det er ikke så let. Der er altid noget, jeg kunne ønske, var anderledes. Som at bo i et ufærdigt hus. Og jeg har en tendens til at tænke, at hvis det bare var sådan og sådan, så ville jeg bedre kunne bo her.

Men sådan er det jo ikke. Engang boede vi i en lille lejlighed på en travl hovedgade i Storkøbenhavn. Og jeg tænkte, at den dag jeg fik min egen have med roser, frugttræer og bærbuske, så ville jeg være lykkelig. Nu har jeg haven, den har det hele, og vel er jeg glad for den, men længsler har jeg stadig.

Jeg vil næsten sige, at jeg har flere og flere. Nogle af dem er nok mest uopnåelige drømme: Hvis bare jeg boede i et lille svensk træhus i Dalarna eller i et gammelt stenhus i Umbrien... Andre længsler er rigtige mål ude i fremtiden. Jeg drømmer faktisk helt konkret om at lave et sted ude i skoven, hvor alle de trætte og stressramte kan finde hvile for en stund. Her skal der leves langsomt. De trætte skal have æstetik, natur, inspiration og hvile til at forfriske sjælen. Men aktuelt er jeg mor til tre aktive skolebørn, og min mand har også travlt.

I alt det er jeg alligevel begyndt at øve mig i det langsomme liv. Det er ikke let i et speedet samfund, hvor det synes at være en dyd at have travlt. Man kan godt blive utålmodig efter at følge sine drømme. Men alting har sin tid. Jeg tror ikke, det er sundt for os som familie, hvis vi alle skal følge vores drømme på samme tid. Lige nu er jeg den, der har tid til at lytte til mine børn, når de kommer hjem fra skole. Jeg har tid til at male og skrive og holde rodet i huset lidt i skak. Men det er en stadig øvelse for mig at bo lige her i mit liv, som det er nu. Der er så meget godt her, selvom vi endnu ikke bor i en skov. Der er den sikre skolevej lige uden for hoveddøren, legekammeraterne på vejen, der er den lille men dejlige have, terrassen, turene med hunden og fremfor alt er der alle dem, jeg elsker. De er lige her i mit liv lige nu.

Nogle siger, at man skal forfølge sine drømme for enhver pris og hellere i dag end i morgen. Det er jeg ikke enig i. Bæredygtige drømme har dybe rødder, og de har tid til at gro sig store og stærke.

I virkeligheden vil jeg nok altid bo i et ufærdigt liv med træværk, der trænger til at blive malet og nye bunker, der skyder op som paddehatte. For man kan ikke bo i en drøm. Man kan kun bo i sit liv, som det ser ud lige nu. Og hvis man holder tømme i sine længsler og drømme, kan de blive den gode benzin, der driver os fremad. Hvis jeg nu aldrig når mine drømme, ville jeg så fortryde ikke at have fulgt dem noget før? Nej, det tror jeg ikke. For at bo midt i det liv, man lever lige nu, er værdifuldt i sig selv. Det gør hver dag til en ny slags gave, fordi man er til stede i nuet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce