Annonce
Tørring Folkeblad

Klummen: Corona - det er da en bil

Hedensted: Klummeskribent Uffe Christiansen. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Klummen: Er du efterhånden blevet træt af at høre ordet corona blive brugt i snart hver eneste samtale, avisartikel, tv udsendelse (især nyheder)?

Ja, ordet er på rekordtid blevet symbol på, at vores verden er en stor landsby, både sprogligt og bogstaveligt talt - men desværre på en meget alvorlig baggrund.

Ordet er måske for tiden det hyppigst anvendte, og dermed mest kendte enkeltord på kloden gennem de sidste årtier. Personligt mindes jeg ikke et lignende fortilfælde. Ordet bliver helt sikkert nu og i lang tid fremover gennemanalyseret på alle tænkelige videnskabelige måder, samt anvendt i alle mulige sammenhænge, både negative og positive. Der kan blive tale om en hel "industri", som vi skal lære at forholde os til.

Personligt stødte jeg på ordet første gang som 22-årig i 1978, da jeg erhvervede min første bil: en Toyota Corona Mark 2. Det var en stor stationcar på gule plader, så jeg havde plads til mit nye el-klaver, når jeg skulle ud på spillejobs. Bilen var stærk og rummelig, men desværre også tørstig og rustede hurtigt op. Hvor modelnavnet Corona stammer fra, ved jeg ikke, men jeg kan ikke forestille mig, at Toyota dengang har relateret ordet til sygdom.

I disse dage markeres 75-året for befrielsen og afslutningen på anden verdenskrig.

Dengang var fjenden gennem fem år Tyskland, personificeret gennem føreren.

I dag er der gudskelov ikke tale om en verdenskrig, men en pandemi, hvor "føreren" er Covid 19. Vira kender som bekendt ikke til landegrænser, og derfor har den spredt sig over det meste af jorden, i høj grad baseret på flytrafik.

Som følge heraf har det meste af verden gennem snart to måneder haft trykket på den store stand-by knap. Lad os inderligt håbe, det har hjulpet, og at familier igen snart kan ses. Min gamle far på 99 år kom på plejehjem lige midt i krisen, og det var bestemt svært for ham at vænne sig til det nye uden at kunne få besøg, selv om personalet har været og er fantastiske.

Lad os fortsætte med at tage al den fantastiske hjælpsomhed og venlighed, som vi har udvist overfor hinanden gennem de sidste par måneder, med os i dag, i morgen og resten af vores liv.

Lad os i det hele taget tale alle de gode ting op midt i denne krise, så vi husker på de positive elementer i vores allesammens dagligdag. Vi mennesker er enestående til at klare uforudsete udfordringer og trods tab alligevel komme ud på den anden side, styrket af erfaringerne, som vi har gjort sammen.

Naturen har givet os et utvetydigt vink med en vognstang, og det bliver du og jeg nødt til at gå i tænkeboks med samt agere ud fra. Og hvis du er trist en dag, fordi det hele bare er for meget - så gå en tur i skoven i det skønne forår, mens du synger en af dine favoritsange. Så tør jeg godt skrive under på, at humøret vender tilbage.

Ha' en dejlig forårsmåned.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce