Annonce
Tørring Folkeblad

Massage hos Claus skal helst gøre lidt nas

Claus Bragenholt drømmer om at kunne kvitte sit job som skraldemand til fordel for at være massør. Han har nu indrettet en klinik i hjemmet på Rådyrvej i Tørring. Foto: Morten Pape

Den 43-årige skraldemand Claus Bragenholt bruger gerne sine kræfter, når han masserer, for så hjælper det bedst. Nu har han indrettet egen klinik i hjemmet på Rådyrvej og drømmer om at kunne leve af at være massør.

Annonce

Tørring: Jeg står ikke bare og gnubber og aer folk. Det hjælper ikke nok. Min filosofi er, at hvis noget gør ondt at have, så gør det også ondt at få væk.

43-årige Claus Bragenholt lægger ikke fingrene imellem, hverken når han taler, eller når han masserer.

- Det gør nas, og jeg tager fat, men jeg gør det, fordi, jeg ved, hvad der skal til, konstaterer han.

Som skraldemand gennem 16 år har han på egen krop oplevet næsten alt, hvad man kan af knæk og vrid, muskelsmerter og klemte nerver. Han ved, hvad man ikke skal gøre i forbindelse med hårdt fysisk arbejde, og han kender selv til den kortvarige smerte, der kan være nødvendig for at få bugt med et problem.

Jeg er en massør, der tager fat. Det skal kunne mærkes, at man har været ved mig. Heldigvis kommer folk tilbage, selvom de får lidt blå mærker.

Claus Bragenholt

Claus Bragenholt

43 år gammel.Født og opvokset i Brønshøj. Flyttede med sin familie fra Herlev til Tørring i 2014.

Har arbejdet som skraldemand for Marius Pedersen A/S i 16 år.

Blev uddannet fysiurgisk massør og sportsbehandler fra At-work skolen på Frederiksberg i 2012.

Gift med Anita Lauridsen, der stammer fra Grejsdalen og arbejder i et speditionsfirma.

Far til Alexander på 10 år og Anastasia på otte.

Cupping, hvor man ved hjælp af sugekopper kan arbejde dybere med muskelspændinger er en gammel østerlands metode, men det er for alvor blevet populært efter flere sportsatleter, bl.a. svømmere har benyttet sig af behandlingen, der efterlader tydleige sugemærker på kroppen. Foto: Morten Pape.
Annonce

Bruger sugekopper

Derfor er det også en erfaren herres briks, Tørring-borgerne nu kan komme på. Efter et år med klinik i et træningscenter ved Vejle har Claus Bragenholt valgt at rykke klinikken hjem til Tørring.

- Jeg har været rigtig glad for at være i Vejle, men det gav desværre ikke helt så mange kunder som håbet, fortæller Claus Bragenholt, der blev udlært massør fra At-work skolen i 2012.

Siden har han videreudviklet sine færdigheder bl.a. med hjælp fra en personlig mentor og han har taget en uddannelse til cupping-terapeut. En behandling, hvor man ved hjælp af glas-sugekopper kan arbejde dybere med musklerne.

- Cupping er effektivt, men man skal være beredt på, at man kommer til at se farlig ud bagefter, da det kan give røde, blå og lilla mærker, så man skal nok ikke lige gøre det dagen før, man skal til bryllup i en stropløs kjole, fortæller Claus Bragenholt.

Claus Bragenholt er ikke bange for at tage fat, når han masserer. Til hverdag arbejder han som skraldemand, men han drømmer om at kunne leve af at være massør. Foto: Morten Pape
Annonce

Slut med skrald

Han arbejder fortsat som skraldemand, men håbet er, at den 43-årige københavner på sigt kan leve af at være massør.

- Jeg har altid fået at vide, at jeg var god til at massere, jeg interesserer mig meget for det, og vil gerne hjælpe andre med det, jeg kan. En motivationsfaktor er også, at jeg har tjekket min pensionsalder, og jeg har svært ved at se mig selv blive ved med at tømme skraldespande, indtil jeg bliver 70, fortæller Claus Bragenholt med et skævt smil.

Det er kun fire år siden, han med sin hustru og to børn tog beslutningen om at rykke fra Sjælland/København til det mørke Jylland.

- Jeg var træt af at arbejde i det indre København og med to børn, en kone og et hus, der blev betegnet som et håndværkertilbud, var der ikke overskud i hverdagen til også at massere. Det er der kommet nu, og det er med hele familiens opbakning, at jeg satser mere på massagen nu, siger Claus Bragenholt.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce