Annonce
Tørring Folkeblad

Nu vil Ølholm også med på e-sportsbølgen

De lokale idrætsforeninger opretter e-sportshold i stor stil. Sidste år åbnede blandt andre Hedensted E-sport, og nu er turen kommet til Ølholm. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Stor efterspørgsel fra byens børn og unge får Ølholm Boldklub til at åbne e-sportsafdeling. Bestyrelsen håber på at være klar med tilbud til sommer.
Annonce

Ølholm: Rundt over hele kommunen er de lokale idrætsforeninger begyndt at tilbyde e-sport. Nu er turen også kommet til Ølholm, hvor bestyrelsen i Ølholm Boldklub er godt i gang med at undersøge mulighederne for at få sin egen e-sportsafdeling.

- Vi er i kontakt med skolen omkring lokaler og har også snakket med et par folk, som vil bruge nogle timer på at træne de unge. Vi håber på at være klar til at starte hold op efter sommerferien, siger Christian Nordtorp Andersen fra bestyrelsen.

Spillere bliver det ikke noget problem at få fat i, vurderer han.

- Det er jo netop på grund af en stor efterspørgsel fra byens børn og unge, at vi gerne vil åbne op for e-sport i klubben. Folk står nærmest i kø for at komme på holdet, og det er både børn i 1.-2.-klasse og voksne, siger Christian Nordtorp Andersen.

E-sport

  • E-sport, eller elektronisk sport, er konkurrence i computerspil på et højt niveau.
  • Der konkurreres i forskellige computerspil eller konsolspil, fx CS:GO, Fifa og Fortnite, og i den professionelle verden spilles der om rigtig store pengepræmier.
  • Sporten er vokset vildt de seneste år, hvor det er blevet meget populært at følge gennem twich og youtube. Nogle TV-stationer er også begyndt at sende fra de store turneringer.
  • De mest populære turneringer har ofte flere millioner seere fra hele verden.

Annonce

Vil holde på de unge

Erfaringer fra andre foreninger er da også, at e-sportholdene hurtigt bliver fyldt op, og for mange idrætsklubber er det en god måde at holde medlemstallet oppe på. Det er også håbet i Ølholm.

- De gængse idrætsgrene har det svært, og der er en tendens til et faldende medlemstal. Vi vil gerne være alsidige og prøve noget nyt, så vi kan holde de unge i byen. I dag er der flere unge fra Ølholm, som tager til andre byer for at dyrke e-sport, men vi kan jo lige så godt tilbyde det her, siger Christian Nordtorp Andersen.

Der er en del startomkostninger til computere og udstyr, når man etablerer en e-sportsafdeling, men de penge er godt givet ud, vurderer Christian Nordtorp Andersen.

- Det er ikke sikkert, det bliver en overskudsforretning, men det behøver det heller ikke at være. Vi gør det for at holde medlemmerne i klubben og sørge for, at de har det sociale tilhørsforhold til byen, siger han.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce