Annonce
Tørring Folkeblad

Ove er valgets usynlige mand

Ove Henriksen arbejder ikke længere som vicecvært i Hedensted Kommune - men der bliver stadig ringet til ham, når der er valg. Foto: Michael Svenningsen
Stemmebokse, gardiner, urner og blyanter i snor - alt skal være på plads, når der er valg. Mens vi andre bekymrer os, hvor krydset skal sættes, sørger Ove Henriksen for det praktiske.
Annonce

Hedensted: Når 34.000 borgere i Hedensted Kommune onsdag 5. juni skal ned og sætte deres kryds ved Folketingsvalget, er det nok de færreste af dem, der tænker på, hvor let gardinet til stemmeboksen glider til side, eller hvor stor sprækken i stemmeurnen er.

Den slags skal bare fungere.

Men selvom overvejelserne om krydset nok er det, der fylder mest hos de fleste, så er der selvfølgelig også nogen, der har sørget for, at de praktiske ting er i orden.

Sådan en mand er Ove Henriksen.

Han er 69 år og trak sig egentlig tilbage fra sit job som vicevært i Hedensted Kommune for syv år siden, men når der er valg, er han tilbage på banen.

- Der er så mange små, praktiske ting, der driller, og når det sker, så ringer vi til Ove. Vi kan ikke undvære ham, konstaterer Hedensted Kommunes valg-general, Anette Ulvbjerg.

Valget i tal

  • 235 valgtilforordnede hjælper med at tage imod på valgdagen og med at tælle stemmerne op.
  • 96 stemmebokse og 112 stemmeurner bliver sat op på 24 forskellige valgsteder i kommunen.
  • 150 kilo bolsjer forventes at blive delt ud på valgdagen.

Annonce

Føler et ansvar

Ove Henriksen kan naturligvis ikke klare det alene.

Det er ikke ham, der booker valglokaler eller stiller rekvisitterne op, og han sidder heller ikke ved valgbordene på dagen som en af de 235 valgtilforordnede.

Men hvis en stemmeboks er gået i stykker, eller sprækken i valgurnen ikke er bred nok, så er det ham, der bliver ringet efter.

- Jeg har selv været med til at købe næsten alt materialet ind i sin tid, og derfor føler jeg nok et vist ansvar for det. Og så synes jeg, det er lidt sjovt at være med - at man stadig kan bruges, siger Ove Henriksen, der får løn for sine anstrengelser.

Annonce

96 gardiner måtte syes om

I forbindelse med dette års EP- og Folketingsvalg har han været på overarbejde.

Ved kommunalvalget i 2017 var der nemlig flere steder, hvor gardinerne i stemmeboksene ikke virkede ordentligt, og derfor har Ove Henriksen haft gardinerne til samtlige 96 stemmebokse med hjemme i stuen for at sy dem om.

- Det tog mange timer, men det er heldigvis noget, der kan ordnes på regnvejrsdage. Og det skal jo være i orden, siger den tidligere pedel, der er født og opvokset i Hedensted og har deltaget i mange lokale og nationale valg i kommunen.

Ove Henriksen har selv været med til at købe det meste af valg-inventaret ind. Derfor føler han et vist ansvar for, at det er i orden. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Spænding på valgdagen

Det praktiske blev han først en del af, da han blev ansat som vicevært i Hedensted Kommune i 1993, og det holder han altså fast i endnu.

På selve valgdagen er det derfor heller ikke kun forskydningerne mellem rød og blå blok, han kommer til at følge med i.

- Neej, jeg holder øje også øje med, hvordan de andre kommuner klarer dagen ude på valgstederne. Det er næsten ligeså spændende, siger Ove Henriksen.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Ugens politirapport uge 28

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce