Annonce
Tørring Folkeblad

Plejehjem i 4. maj-lyshav

Frivillige havde sat 200 lys op i plejehjemmets sansehave. Privatfoto
På Møllebo i Rask Mølle lyste 200 stearinlys mandag aften op for at fejre det 75 år gamle budskab om befrielsen.
Annonce

Rask Mølle: 4. maj blev der traditionen tro sat lys i vinduerne landet over. På plejehjemmet Møllebo i Rask Mølle kunne beboerne nyde synet af et sandt udendørs lyshav, da frivillige fra plejehjemmets centerråd havde sat ikke mindre end 200 lys op i hjemmets centrale sansehave.

En handling, der var til stor glæde for beboerne, der i disse tider kun har begrænsede muligheder for besøg og aktiviteter.

- Flere beboere åbnede deres terrassedør og takkede for lyshavet og udtrykte håb, om at det snart bliver normal hverdag igen. En beboerne gav også besked på at sætte nogle lys på en bænk, så hun kunne se dem fra sin bolig, og en anden kom gående med sin rollator for at fortælle, at han selv i sin tid i centerrådet havde været med til at tænde de mange lys, fortæller Lillian Andersen fra centerrådet.

De små lanterne er blevet brugt til 4. maj amrkeringen i mange år. Privatfoto
Annonce

Plejer at være flere

Det er nemlig langt fra første gang, der bliver sat lys op rundt om det lokale plejecenter 4. maj. Traditionen har mindst 10 år på bagen, og normalt bliver der sat hele 500 lys op hele vejen rundt om centeret. I år var lyshavet dog pga. mangel på frivillige hjælpere begrænset til 200 stk. i sansehaven.

- Men jeg tror, det er sidste gang, vi nøjes med det. Vi mødte flere fra byen, der var skuffede over, at der ikke var lys hele vejen rundt, som der plejer at være. Det er åbenbart blevet en tradition for mange at gå herop forbi 4. maj, fortæller Lillian Andersen.

Også på Glud Museum i den anden ende af kommunen var der lys i vinduerne. Selvom museet er lukket pga. corona er det muligt at gå rundt mellem bygningerne, hvilket flere benyttede sig af mandag aften.

Flot så det ud med det mange lys. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Politirapporten uge 48

Tørring Folkeblad

Tørring-butikker øger åbningstiden: Blomsterhandel bliver døgnåben og sportsbutik tilbyder morgen- og aftenshopping

Annonce