Annonce
Tørring Folkeblad

Rabatternes døgn: - Butikkerne overlever ikke på halve priser i flere dage

Black Friday varer længere, og kunderne i det østjyske har store forventninger til høje rabatter. Men halve priser i flere dage er svært at leve op til, fortæller handelsstandsforeningerne i kommunen. Arkivfoto: Jesper Krogshave
Black Friday begyndte som et fænomen på 24 timer, men i de senere år er udsalgsdagen begyndt at strække sig over flere dage. Samtidigt er de østjyske kunders forventninger til rabatterne høje. Kommunens tre handelsstandsforeninger lader sig dog ikke påvirke af udviklingen.
Annonce
Annonce

Kun en dag

Når man taler om ekstreme former for shopping og tilbud, som kunder slås om, så ledes tankerne i mange tilfælde hen på Black Friday, og navnet antyder, at den store shoppedag kun varer et døgn.

Men det er begyndt at ændre sig, så slagtilbuddene spreder sig over flere dage, og butikkerne i Hedensted Kommune er ikke meget for, at det netop er den vej, udviklingen går.

- Man har hørt om annoncer med Black November, hvor Black Friday strækker sig over flere dage. Men butikkerne i Hedensted afholder Black Friday ved at holde åbent til kl. 22 med gode tilbud den ene dag. Sådan har vi gjort det de sidste to år, og det fungerer bedst sådan. Black Friday burde kun vare et døgn, ellers mister konceptet lidt luften, siger Gitte Andersen.

Tina Vind Trabjerg fortæller, at Juelsminde består af mange individuelle butikker, som selv bestemmer tilbuddene, og hvor længe de skal stå på.

- Butikker, der er medlem af en kæde, er måske mere forpligtede til at holde åbent i en længere periode, men i Juelsminde lader vi det være op til de enkelte butikker.

Black Friday begynder officelt fredag 29. november. Men udsalgsdagen har efterhånden brudt rammerne og kan i dag strække sig over flere dage og uger. Arkivfoto: Kim Holm

Hedensted/Tørring/Juelsminde: At tilbud hører udsalgsdagen Black Friday til er hævet over enhver diskussion. Men om de er gode, det er en vurderingssag.

En ny undersøgelse fra Pricerunner, der er landets største sammenligningstjeneste af priser og varer, viser, at mange østjyske kunder i år forventer besparelser på op mod 50 procent til Black Friday. Men selvsamme undersøgelse fortæller også, at rabatterne i de østjyske butikker i gennemsnit kommer til at ligge på 20-25 procent.

Handelsstandsforeningerne i Hedensted Kommune fortæller, at det bliver svært at leve op til kundernes høje forventninger til halve priser udsalgsdagen Black Friday.

- Nogle gider næsten ikke rejse sig fra sofaen, hvis ikke der er en besparelse på 50 procent, men vi kan altså ikke leve af at sælge alle varerne til det halve. Black Friday er på den anden side kommet for at blive, og derfor vil mange af butikkerne i byen selvfølgelig have gode tilbud, siger Line Minea Ramdal, der sidder i Tørring Handelsstandsforenings bestyrelse og aktivitetsudvalg.

I Hedensted Handelsforening er man også skeptisk over for kundernes forventninger til lave priser.

- Hvis varerne er købt hjem til en billig pris, så kan det måske lade sig gøre at sælge til halve priser. Hvis ikke, så er det ikke noget detailhandlen kan være med til, siger Gitte Andersen, der er står i spidsen for handelsstandsforeningen i Hedensted.

I Juelsminde Handelsstandsforening er holdningen den samme.

- Det er nemt at sætte varerne ned i pris, men vi skal også være her i morgen. Desuden vil vi gerne, at Black Friday også er andet end kun gode tilbud, og i stedet bliver en god oplevelse for kunderne, siger formanden i Juelsminde Handelsstandsforening, Tina Vind Trabjerg.

Annonce

Påvirker julehandelen

Det har tidligere været op til debat, om udsalgene på Black Friday overtager julehandelen, og ifølge betalingsselskabet Nets var hvert tredje køb på Black Friday i 2017 en gave.

Ifølge Tørring Handelsstandsforeningen kan den store udsalgsdag i nogle tilfælde være med til at påvirke julegaveindkøbene.

- Black Friday kan ændre tidspunktet for julehandelen, og nogle af byens butikker fortæller mig, at det virker til, at den drosler ned i ugerne op til og efter Black Friday. Mange køber deres julegaver til Black Friday, og så er det overstået, siger Line Minea Ramdal.

Også i Hedensted kan det mærkes, at Black Friday påvirker julehandelen, fortæller Gitte Andersen.

- Når vi holder længe åbent om fredagen, så er luften af ballonen i weekenden. Og derfor har vi valgt ikke at have åbnet søndag, fordi folk simpelthen er mætte af handel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce