Annonce
Tørring Folkeblad

Tørring genforenet: Lyden af bildæk mod asfalt er musik for ørerne

Efter 133 dage uden trafik ud for Tørring Camping var lyden af bildæk mod asfalt en fryd for øret for campingmutter Betina Nygaard Johansen, da broen over Gudenåen mandag blev genåbnet. Foto: Ingrid Trier
Mandag morgen klokken syv blev Tørring genforenet, da de første biler fik lov til at passere broen over Gudenåen. En glædesdag for både borgere, butikker og busbørn.
Annonce

Tørring:  Borgerne i Tørring skal til at vænne sig til igen at kigge sig for, inden de går over Bredgade og Aagade og måske også finde sig nye samtaleemner.

Mandag morgen blev der nemlig efter 133 dages venten åbnet for trafikken på den centrale bro over Gudenåen, og ligesom vandet i åen kan trafikken nu igen flyde frit gennem Tørring.

Begivenheden fandt sted på dagen, hvor vi fejrer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Selvom Tørrings genforening nok ikke vil gå over i historiebøgerne på samme vis, var begivenheden alligevel så stor, at knap 50 Tørringborgere var stået op for at overvære øjeblikket og få sig et rundstykke serveret af borgerforeningen og Tørring Camping.

Annonce

Stort afsavn

- Der er mange, der er rigtig glade i dag. Mange har lidt et kæmpe afsavn i de fire måneder, byen har været delt i to. Men nu er Tørring genforenet, og det er godt for alle; turister, handelslivet, erhvervslivet, borgere og skolebørn, der har skullet bruge et kvarter mere på buskørslen, end de plejer, sagde Brian Christiansen, formand for Tørring Udviklingsråd, inden han symbolsk fjernede afspærringen og lod de første biler passere over åen.

Han pointerede, at han ser frem til for alvor at fejre den nye bro sammen med rækken af andre byudviklingsprojekter, når de forventeligt står færdigt til august. Endnu mangler nemlig et gelænder på broen, den sidste udsmykning i rundkørslen på Viborg Hovedvej samt de sidste brosten på Bredgade. Sidstnævnte forventes dog at blive færdiglagt senest tirsdag, så det da er helt ovre med omkørsler i Tørring.

Noget som blandt andet Tørring Handelsstandsforening ser frem til.

Annonce

Held i uheld

- Det betyder jo, at det nu bliver nemmere at være borgere og dermed også handlende i Tørring. Inden broarbejdet gik i gang, var vi lidt bekymrede for, at vi fik ændret nogle vaner permanent, men vi har været i en tid, hvor alt alligevel har været forandret, så jeg tror ikke, brolukningen får betydning på den måde, lyder det fra handelstandsformand Henrik Hornemann, der tilføjer:

- Når nu tingene skulle falde ud, som de gjorde med coronakrisen, tænker jeg, at det har været godt nok, at det kom på samme tid som brolukningen.

Formand for Tørring Udviklingsråd, Brian Christiansen holdt en lille tale, inden han symbolsk fjernede afspærring på broen. Foto: Ingrid Trier

Broarbejdet har været nødvendig, da den tidligere bro havde 90 år på bagen og var begyndt at slå revner. Arbejdet gik i gang i begyndelsen af februar, og man troede i første omgang, at det ville være afsluttet i midten af maj. Den store mængde nedbør i vinters og den deraf følgende store mængde vand i Gudenåen betød dog, at arbejdet blev forsinket knap en måned.

Små 50 personer var mødt op for at overvære broåbningen. Bagefter serverede Tørring Borgerforening kaffe og rundstykker på Tørring Campings terrasse. Foto: Ingrid Trier

Udskiftningen af broen har kostet 3,5 mio. kroner.

Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Booktalks på bibliotekerne

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Solceller og grøn omstilling

Annonce