Annonce
Tørring Folkeblad

To gange Tørring på podiet til DM i blomsterkunst

Mette Fisker Hougaard (tv) havde Annie Ladefoged med som assistent til årets konkurrence. Privatfoto

Mette Fisker Hougaard fra Tørring Blomster vandt bronze og Katharina Albrechtsen fra Vesterport Blomster i Vejle guld til weekendens DM i moderne blomsterkunst, der blev holdt på Københavns Rådhus. Begge blomsterbindere bor i Tørring.

Annonce

Tørring: Der er muligvis noget om snakken om, at der er et særligt blomstergen i Gudenåens vand. I hvert fald var det to ud af tre blomsterbindere på podiet til weekendens Danmarksmesterskab i moderne blomsterkunst fra Tørring.

Mette Fisker Hougaard fra Tørring Blomster fik bronze, mens Katharina Albrechtsen fra Vesterport Blomster i Vejle fik guld. Begge kvinder bor i Tørring og er udlært sammen hos Tørring Blomster.

Mens Mette Fisker Hougaard flere gange har stået på podiet til Danmarksmesterskabet, er det første gang Katharina Albrechtsen har fået en podieplads til DM.

- Det er overvældende og nok ikke sunket helt ind endnu, at jeg vandt. Det er en stor forløsning, for jeg har nærmest ikke tænkt på andet end opgaverne til konkurrence de seneste to måneder, fortæller Katharina Albrechtsen mandag morgen fra blomsterforretningen i Vejle, hvor hun snart kan fejre 20 års jubilæum som blomsterbinder.

En stolt Katharina Albrechtsen fra Vesterport Blomster i Vejle løfter pokalen. På 2. pladsen kom Vivian Ullitz, blomsterskolen Vilvorde i Roskilde (tv) mens Mette Fisker Hougaard, Tørring Blomster fik bronze. (th). Alle deltagere havde en assistent med. Foto: Jens Poulsen.
Annonce

Egen rose

Weekendens konkurrence bestod af tre opgaver, hvoraf de 22 deltagere, der havde kvalificeret sig til konkurrencen, havde haft mulighed for at forberede to af opgaverne hjemmefra. De skulle dels skabe en buket og en søjle til Københavns Rådhus. Den tredje opgave, som deltagerne lavede på stedet, var en opgave med roser.

Sidstnævnte opgave vandt Katharina Albrechtsen, og med en anden- og en trejdeplads i de to øvrige opgaver var den samlede sejr i hus med langt ned til anden- og tredje pladsen. I søjle-opgaven havde Katharina Albrechtsen endda fået sin egen rose, "Belle Katharina", med, som hun netop via en anden konkurrence har fået lov til at navngive i Holland.

- Det er lidt stort, at jeg fik min egen rose med. Jeg synes, det er både spændende og udfordrende at deltage i de her konkurrencer og kan godt lide at fordybe mig i det. Jeg er også enormt glad for at arbejde et sted, hvor der er plads til, at jeg kan deltage i den slags ting, fortæller Katharina Albrechtsen.

Det er fjerde gang, Mette Fisker Hougaard kommer på podiet til DM i moderne Blomsterkunst, og hun var med til at vinde det nordiske mesterskab i 2011. Mette Fisker Hougaard havde Annie Ladefoged med som assistent til årets konkurrence. Annie Ladefoged har selv deltaget i DM flere gang, hvor hun også er kommet på podiet. Sidste år var hun, ligesom hendes chef tidligere har gjort det, med til at vinde det nordiske mesterskab.

Opgave tre havde titlen "Skab en søjle til Københavns Rådhus med arkitekturens nationalromantiske strømninger som udgangspunkt. Katharina Albrechtsens løsning af opgaven, der ses på billedet her fik en 2. plads i konkurrencen. Privatfoto
En af opgaverne til danmarksmesterskabet hed "Skab en buket i tidens ånd under overskriften: vi vil se nyt". Her ses Mette Fisker Hougaards løsning af opgaven. Privatfoto
Annonce
Annonce
Tørring Folkeblad

Grundtvig for nydanskere

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Teater på sognegården

Tørring Folkeblad

BID bliver virtuelt

Annonce