Annonce
Tørring Folkeblad

Trafiksikkerheden forbedres for fire millioner: Se listen over nye projekter her

Trafiksikkerheden omkring Ølholm Skole er et af de projekter, der bliver prioriteret i år. På Skolevej skal laves fire pudebump, og vejen skal indsnævres til et kørespor. Foto: Mads Dalegaard
Hedensted Kommune forfølger en plan om, at antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken skal være under 10 i 2023. Det skal en række mindre projekter hjælpe til med.

Tørring: Hvert eneste år får kommunen en hel masse henvendelser fra borgere, der gerne vil have nye stier, fortove, bump eller andre ting, der kan forbedre trafiksikkerheden i netop deres lokalområde. Og hvert eneste år tager politikerne stilling til, hvordan en årlig pulje på omkring syv millioner kroner til trafikprojekter skal prioriteres.

Det overordnede mål er, at antallet af dræbte og tilskadekomne på kommunens veje kommer ned under 10 fra 2023 - hvilket er næsten en halvering i forhold til 2018 - og at borgerne oplever, at det er trygt at færdes på vejene i Hedensted Kommune.

- Arbejdet med trafiksikkerhed har høj prioritet hos os, og vi har en overordnet plan for, hvor vi skal sætte ind. Men det er en dynamisk plan, der hele tiden ændrer sig på baggrund af indberetninger fra borgere, uheldsstatistikker, trafiktællinger og dialog med lokalrådene, forklarer formand for tekniks udvalg, Lene Tingleff (V).

Udvalget har netop taget stilling til, hvordan de første fire millioner kroner af puljen i år skal bruges, mens de sidste tre fordeles i april. Her følger listen over de projekter, der sættes i gang nu eller i det tidlige forår i den vestlige del af kommunen.

1 Ølholm

I Ølholm skal der ske noget to steder i foråret.

I krydset Ølholm Bygade/Vejlevej/Uldumvej/Skolevej kommer der beplantning og en hævet flade. Pris: 300.000 kr.

På Skolevej ved skolen skal der laves fire pudebump, og vejen skal indsnævres til et kørespor. Pris: 200.000 kr.

2 Hvirring

Febækvej skal afmærkes til en to-minus-en-vej, og der bliver sat pullerter og bump op. Pris: 150.000 kr.

3 Aale

I Aale skal der laves overkørbare arealer på i krydset Møllevej/Brædstrupvej/Aale Bygade. Pris: 100.000 kr.

4 Uldum

Her er der to projekter undervejs.

Det ene er på Langagervej omkring Hvilehøjparken, hvor der skal anlægges en hævet flade. Pris: 250.000 kr.

På Hesselballevej ved Uldum Skole skal der sættes pullerter og to bump op, og så skal der laves en ny stiadgang til skolen. Pris: 75.000 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tørring Folkeblad

Nu skal der sættes pris på lokale butikker: Detailhandelspris uddeles for første gang

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Tørring Folkeblad

Ugens Politirapport uge 7

Annonce