Annonce
Trekantens Folkeblad

Christian Grau: Nu skruer vi op for glamouren

Mens finanskrisen rasede, levede vi nordisk og spiste nordisk og havde naturting i boligen. Nu skruer vi i stedet op for glamouren i hjemmet. Der er gået lidt James Bond i den, siger Christian Grau. Foto: Anders Brohus / TV 2

Han ved hvem der bor i de forskellige boliger og han kender om nogen til danskernes livsstil.

Annonce

Han ved hvem der bor i de forskellige boliger og han kender om nogen til danskernes livsstil.

Men faktisk er Christian Grau uddannet folkeskolelærer. Han kom dog aldrig ud at undervise, men fik i stedet et job i reklamebranchen, der havde set hans talent indenfor skrivekunsten, mens han var under uddannelse.

- Men så havde jeg da en uddannelse at falde tilbage på, tænkte jeg dengang, fortæller livsstilseksperten, Christian Grau.

At Christian Grau skulle ende med at blive en kendt tv-personlighed, var dog et tilfælde.

- Det kom sig af, at jeg skrev en bil-bog i 2009 (4. udgave kommer i øvrigt i år). Jeg var inde at præsentere bogen på Go Morgen Danmark. Og så ville skæbnen, at de manglede en bil-ekspert. Derefter var jeg på skærmen hver anden fredag med syv minutter om biler.

DR fik dog også øjnene op for Christian Graus ekspertiser og tilbød ham jobbet som medvært i programmet "Kender du Typen".

- Det blev til 50 programmer over tre år, tilføjer Christian Grau.

Sidenhen har han medvirket i "Danmarks skønneste sommerhus" samt "Hjemme i Danmark" og har også fået sine egne Tv-programmer som medvært på "Vi elsker biler!" sammen med Anders Breinholt og har ligeledes været vært på "Danmarks dyreste hammerslag".

I 2017 udgav han så børnebogen Alfreds Autoalfabet, der kombinerer læren om alfabetet med biler

Hvem bor her

I 2018 fik Christian Grau debut som vært på programmet "Hvem bor her".

- Det har været spændende at lave programmet og rart at det ikke var mig, der skulle gætte denne gang, griner Christian Grau, der dog selv går og gætter med i programmet, da han ikke vil vide hvem der bor i boligen på forhånd.

- Det bekræfter jo bare, at der er en livsstilsekspert gemt i os alle. Alle har den intuitive fornemmelse for at koble folk, bolig og biler sammen, tilføjer Christian Grau, som har nydt at komme rundt i landet og lave programmerne.

- Den helt store attraktion ved programmet er jo at se de lækre boliger. Det er især skønt at se boligerne i provinsen og se hvordan folk, der bor i udkanten af landet, har gjort noget ud af det.

- Alle ved jo hvordan en stor lejlighed på Kongens Nytorv ser ud. Men at se et baghus i Middelfart eller et lille hus ud til vejen i Holstebro, hvor man på forhånd tænker at det er røv og nøgler, og husene så viser sig spændende og interessante, det giver en fed oplevelse, lyder det fra livsstilseksperten.

Trenden nu

Besøgene i de mange danske hjem samt egne erfaringer gør, at Christian Grau har denne vurdering af tilstanden i Danmark:

- Generelt har vi i en periode levet med naturting i vores boliger, dyreskind over stolen eller jagttrofæer hængende.

- Ovenpå finansfinanskrisen så vi nordisk tv, spiste nordisk, gik på jagt og tog ting fra den omgivende natur med ind i boligen, oplyser Christian Grau.

Den tid er dog ovre nu. I stedet for ser Christian Grau en anden tendens.

- Nu skruer vi op for glamouren i stedet for naturen. Vi tager gyldne ting ind i hjemmet som f.eks. messing, flotte lysekroner, velour på sofaer og stole osv.

- Velour er et flot stof. Det kan noget og ser lidt finere ud.

Når det kommer til borddækningen, har Christian Grau dog denne pointe.

- Før handlede det mere om, hvad man fyldte på tallerkenen, end hvilken tallerken man fyldte det på. Det ændrer sig nu, hvor vi skruer op for glamouren med flotte krystalglas og kandelabre. Der går lidt mere James Bond i den nu.

Og hvis man tror denne trend kun ses i de store byer, så tager man fejl, for det tæller hele landet.

Fra bondegård til prydhave

Haven har i mange år været brugt som en nyttehave. Også fordi det var in at være selvforsynende med chili, tomater og andre grøntsager i haven. Og mange havde endda høns.

- Vi ville jo gerne vise børnene, hvor maden kom fra.

- Men glamourtrenden vil smitte mere og mere af på haven, som betyder, at prydhaven vender tilbage.

- Vi vil begynde at se haver med blomsterbede og faconskårne buske på den hyggelige måde.

- Ja man kan godt sige, at vi før havde en mindre bondegård, siger Christian Grau.

Også på terrassen ser Christian Grau en ny klar tendens

- Jeg ser haven som et uderum. Folk er på terrassen fra forår til efterår når solen skinner og de investerer i sofagrupper, loungemøbler, markiser, gasgrill og terrassevarmere. Folk har simpelthen flyttet opholdsrummet udenfor.

Danskernes rejselyst har ifølge Christian Grau også betydning for vores glæde over at opholde os udenfor.

- Vi elsker jo at sidde udenfor på cafeerne og spise en frokost, så hvorfor ikke flytte det hjem til os selv?

Men hvordan ser Christian Graus egen bolig så ud?

- Jeg har fået lavet en ny terrasse og bruger den sindssygt meget, Jeg flytter f.eks ofte en fodboldkamp udenfor. Det er sjovt hvad en ny terrasse gør ved ens vaner.

- Min bolig derimod, er nok mere klassisk pæn og ikke så omskiftelig.

- Jeg går ikke op i stel og borddækning. En middag hos mig handler om at samle folk, få noget mad, mens selskabet er i fokus.

- Vi var for nylig nogle venner samlet til Champions League fodbold og vi fik hot dogs.

- Det er nok bare typisk mænd, griner Christian Grau.

Fakta:

- Christian Grau er født den 5. marts 1966 i Helsingør og bor nu i Charlottenlund.

- Han er bil- og livsstilsekspert, Tv-vært, børnebogsforfatter og foredragsholder.

- Christian Grau er uddannet folkeskolelærer. Dog har han primært arbejdet i reklamebranchen.

Mens finanskrisen rasede, levede vi nordisk og spiste nordisk og havde naturting i boligen. Nu skruer vi i stedet op for glamouren i hjemmet. Der er gået lidt James Bond i den, siger Christian Grau. Foto: Anders Brohus / TV 2

- Christian Grau er født den 5. marts 1966 i Helsingør og bor nu i Charlottenlund.- Han er bil- og livsstilsekspert, Tv-vært, børnebogsforfatter og foredragsholder.

- Christian Grau er uddannet folkeskolelærer. Dog har han primært arbejdet i reklamebranchen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce