Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Dyrlæge Madsen d. Første

Her boede den første dyrlæge i Børkop. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et foto fra Børkops første dyrlæge om hvem, der er en sjov anekdote.

Der har været ikke mindre end tre dyrlæger i Børkop med efternavnet Madsen.

Den første hed Mads Madsen og slog sig ned som dyrlæge i Børkop i 1890. Hans konsultation lå i dette hus: Amaliegade 20.

I dag ser huset unægtelig anderledes ud.

Vi ved ikke noget særligt om den første dyrlæge Madsen, men en senere fru dyrlæge Madsen (Lise) har fortalt denne anekdote om ham: En dag standsede mejeriets mælkevogn forspændt to heste foran dyrlægens konsultation på Amaliegade. Den ene hest var blevet syg og kusken ville lige høre, om dyrlægen kunne gøre noget.

Desværre var han kaldt ud i et andet ærinde og da kusken vendte tilbage til vognen, faldt den syge hest død om. Kusken spændte den døde hest fra og kørte videre med den anden hest. Ikke så meget pjat der.

Et par dage efter måtte dyrlæge Madsen henvende sig til kusken og bede ham om at få hesten fjernet. "Den ligger jo lige uden for min konsultation og er jo ikke ligefrem en god reklame for mig!"

Hvorvidt henstillingen hjalp vides ikke.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til i kulturhuset Markant, der har til huse på Ågade i Børkop. Lige for tiden er arkivet lukket på grund af nedlukningen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce