Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Farbror Svend og faster Thea

Faster Thea og Farbror Sven i deres fineste søndagstøj. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og har fundet et foto af et par børn, hvis historie knytter sig tæt til Børkop.
Annonce

Her står farbror Svend og faster Thea.

De er hos fotograf Steensgaard i Amaliegade 4 i deres fineste puds og er vel 4-5 år gamle. De hedder selvfølgelig bare Svend og Thea på det her tidspunkt. Titlerne farbror og faster kom først med nevøer og niecer mange år senere.

De arvede sammen Børkopgård i 1942, og ingen af dem stiftede familie. Måske derfor var de meget optaget af fortiden. Især Svend samlede på ting og sager med relation til det gamle landbrugssamfund og det kan vi alle få glæde af, da hans samling har sin egen udstilling på Børkop Vandmølle.

Søskendeparret Dorthea og Svend Bundgaard-Pedersen er om nogen medvirkende til, at det lokalhistorisk arkiv i Børkop har rigtig mange glimt af fortiden. De kommer både gennem genstande, billeder, papirer og beklædning. Selv den kjole, lille Thea har på hos fotografen, har vi på arkivet.

Når biblioteket igen åbner kan man se den på vores udstilling sammen med et lille udvalg af alle de sager, de har sørget for, at eftertiden kan få adgang til.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv har til huse ved biblioteket i kulturhuset Markant.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce