Annonce
Trekantens Folkeblad

Et glimt af fortiden: Lille bitte Børkop

Børkop anno tiden efter byen var blevet stationsby. Foto: Børkop Lokalhistoriske Arkiv
Børkop Lokalhistoriske Arkiv har været i gemmerne og fundet et maleri af Børkop. Malet af en mand, der egentligt slet ikke havde noget med Børkop at gøre.
Annonce

Børkop: 116 år er der gået siden den 17-årige malerlærling Jes Laurentius Christensen sad et sted ved Overgaden og malede udsigten ud over Børkop.

Det, der fylder mest i billedet, er der ikke mere. Den nærmeste bygning er nemlig Børkop mejeri, nedrevet i 1970. Men den tålmodige læser - med en lup - vil kunne genkende stationen, Landbohjemmet, villaen Højbo, Gauerslund kirke med sit gamle tårn med mere.

Det er ikke til at forstå, at byen ikke var større her godt 30 år efter, at den var blevet en stationsby.

Hvorfor Jes Laurentius den dag sad i Børkop med sit staffeli er lidt af en gåde. Han blev født 19. maj 1887 i Holsted og var lære i sin hjemby og der er da et stykke vej herfra til Børkop. Da han var blevet udlært flyttede han til København og forsøgte at slå sig igennem som kunstmaler.

På nettet kan man støve nogle af han værker op. Arkivet har modtaget maleriet fra et dødsbo i Aarhus, hvor opmærksomme arvinger så, at det var dateret i Børkop og derfor mente, at det sikkert ville være mest interessant for vores lokalområde. Det havde de ret i.

Børkop Lokalhistoriske Arkiv holder til i Markant ved Børkop Bibliotek. Der er åbent hver torsdag i tidsrummet 14 til 17.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce