Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Det var kattens

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Hvis du nogen sinde mangler ro i hoved og krop, må jeg anbefale dig at gå til meditation.

Jo, jo ved godt det måske lyder som en gang asiatisk hokus pokus, men det er det nu ikke. Det er faktisk ret simpelt.

Lyt til din vejrtrækning. Mærk efter i hver afkrog af kroppen. Og slap af undervejs. Ikke voldsomt epokegørende og nytænkende, men meget effektivt. Når man kan.

Jeg har engang gået til det. Ganske vist bare sådan et hurtigt aftenskursus, så nogen superekspert er jeg ikke på området, men det var ganske givende, og jeg bruger det i ny og næ. Jeg gør det ganske givet ikke på en optimale måde, men det er nok bedre end ingenting.

Og jeg nyder det faktisk.

Men i huset er jeg ikke eksperten på det område. Så langt fra. I den røde sofa ligger den gråstribede kat, og hold da op for en meditation, hun har gang i. Hun ligger der og slapper helt og aldeles af.

Hun er fuldstændig i sin zen. Ying og yang hænger sammen dybt inde i kattens krop.

En time før havde jeg ellers set hende være noget tøse-mobset på en mus, for hun legede med den. Og kastede den op i luften. Musen legede ikke med, og det var katten sur over.

Musen var nu gevaldig død, så den havde sine grunde, men en kattehjerne må siges ikke at være så velvoksen en størrelse, så det anede katten ikke noget om.


Man kan lære mange ting af dyr. Edderkopper eksempelvis.


Og derfor var det heller ikke så sjovt så længe, så til sidst gik katten ind og gjorde det, som katte nu engang er så gode til. Den fik sig en gevaldig morfar.

Man kan lære mange ting af dyr. Eksempelvis må en edderkoppernes eller myrernes arbejdsiver være et lærerigt eksempel for os alle.

Eller hvad med en hunds evne til at være total glad i nuet, når man kommer hjem og siger....nååååårh har du været alene hjemme i dag....og halen alligevel bare pisker fra side til side.

Og hvad med en flues evne til at sidde med hovedet nedad på loftet. Det gad jeg også godt at kunne.

Og så er der katten. Jeg kigger på den, og dens ro forplanter sig til mig. Jeg ligger mig ned ved siden af den, og vi får os en morfar sammen. Det er ikke nu engang ikke det værste i livet at lære af en sand mester.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce