Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: I den stille park

I Flindts Fodspor. Illustration: Julius
Annonce

Solen bragede ned over et efterårsklædt Børkop, og selvom den, altså solen, ikke var stærk nok til at stikke i min blege hud, fyldte den os alle med d-vitaminer.

Men alle var nu ikke så mange. Min kone, datter og jeg var taget forbi Peder Breth Park i Børkop, som efterhånden jo ikke ligner sig selv. Den er blevet shinet op, nusset om. Og ændret.

Ikke til ukendelighed, men der er nu nye ting, man kan nyde, men denne søndag var der ikke mange.

Ok, der var nogen. Et ældre par kom trissende langs den nye sti, der er formet som en bane, man kan løbe om kap på.

En far havde sin lille datter med. Hun grinede derinde under flyverdragten, for legepladsen bekom hende vel.

Og endnu en lille familie kom forbi. Men ud over lidt fugle på himlen var der derudover stille.

Det er et meget lille grundlag at konkludere noget, så det lader jeg være med, men jeg vil da gerne sige, at hvis ikke sådan en smuk søndag kunne lokke folk i parken, hvornår skulle det så ske?


Det er en gave, der venter på at blive pakket helt op.


Faktum er, at Børkop har fået et helt nyt grønt område, der ganske vist hele tiden har været der, men udformningen er anderledes. Mulighederne er blevet flere. Eksempelvis kan man ligge i et net ud over en af de nye bassiner med vand. Man kan stå sikkert over åen og kigge ned på gydepladserne, og der er en væg til at spille mur opad. For nu at nævne nogle ting.

Men jeg har en tese, og ret mig gerne hvis jeg tager fejl, at Børkopborgerne ikke er dem, der ofte går en tur i parken. Ikke som de gør i storbyerne, hvor det selvfølgelig også er eneste åndehuller, man har.

Der kan Børkop mere. Og især området ved vandmøllerne bruges jo på en helt anden vis, hvor rigtig mange tøffer forbi. Men i den anden ende af den grønne kile, går det mere stramt med hensyn til antal borgere, som bruger stedet.

Jeg håber og tror, det kommer stille og roligt af sig selv. Lige nu er alt nyt, og intet er vokset op endnu, og det er selvfølgelig ikke noget, der trækker op.

Børkop har en grøn kile, der strækker sig ind i byen. Det er en gave, der venter på at blive pakket helt op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce