Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvad du skal tirsdag

Illustration: Julius
Annonce

Børkop: Nu er er statistik en underlig størrelse. Det er jo bare tal, men tal kan nu sige et aller andet alligevel.

Derfor ved jeg, hvad du skal lave tirsdag aften. I hvert fald hvad de fleste af jer læsere derude, dog får sådan en juleaften til at gå med.

Du glæder dig nemlig til juleaften, for det gør syv ud af ti af os. Men meget få, faktisk kun to procent, glæder sig mest til at gå rundt om juletræet. Men ok, så er det da gaverne, du glæder dig mest til.

Nej, det er kun fem procent af danskerne, der glæder sig mest til den del. Statistisk set. Hvor er børnene dog henne i det her?

Men er du en mand, så glæder hver fjerde af os mest til maden. Det er kun hver sjette kvinde.

Faktisk er det sådan, at det de fleste af os glæder os mest til: Er at være sammen.

Og når vi nu er sammen, vil snart otte ud af ti af os, sætte tænderne i en and. Det er en smule mere end flæskestegen, og det er markant mere end gås.

Nå, men tal er jo også andre ting. Det er beløb. For eksempel køber vi meget, meget mere smør end normalt i december, så der kan laves vanillekranse, havregrynskugler og under sildemaden 1. juledag. 3,7 millioner pakker smør, hvilket er over hver anden af os danskere, der køber en pakke smør i december.

Der skal man huske, at smør også bruges til at brune kartofler, og det er faktisk den spise, der er flest dansekere forventer er på julebordet. I øvrigt sammen med den brune sovs.

Gaver skal også købes, og vi danskere bruger over 14 milliarder kroner på det. Statistisk set vil vi helst give end modtage. Syv uf af ti har svaret, at de foretrækker at give frem for at modtage.

De gaver skal ligge under et af de 1,5 millioner juletræer, vi stiller i vores stuer, og hvis du foretrækker levende lys på træet, så hold ikke jul i Nordjylland. Det er her, der er flest, som foretrækker elektrisk lys på træet.

Og med alle de tal, som i øvrigt er fundet i magasinet Lime, er det blevet tid til lidt julefred i hovedet.

Læn sig tilbage. Nyd duften af and og gran, og kan I nu alle have en forrygende god jul. Den jul som I nu ønsker, for traditioner er nok svære at ændre, men de er heldigvis aldrig helt ens.

Glædelig jul derude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce