Annonce
Trekantens Folkeblad

I Flindts Fodspor: Sporten der forsvandt

Illustration: Julius
Annonce

Det var denne sommer, jeg skulle grave mig inde på herreværelset og komme ud igen engang henne i august, for det var denne sommer, jeg skulle starte med at se EM i fodbold, og dernæst Tour de France for at slutte af med OL.

Og det var denne sommer, at min kone vil se noget stramt på mig, når jeg som en zombi kom ud af hulen og med grødet røst fremstamme RRRPPPFF, der vil betyde noget i retning af, at nu trænger jeg vist til noget sundt mad.

Og det var denne sommer, hvor katten ville have ligget der ved siden af mig og ikke fulgt med i noget som helst. Men den vil have hygget sig over, at vi kunne sidde der i sofaen sammen. Og være rigtige mandfolk, for hvem zapperne er en naturlig del af hånden.

Men næ nej, for corona har aflyst det hele, så nu får jeg en sommer med lys, luft og gåture. Og hvor jeg skal med Henning ud at sejle på fjorden, og hvor konen og jeg vil cykle rundt i landet. Altså kører derhen og så cykle.

Det bliver ikke den sommer, jeg havde set frem til. Det bliver så omvendt den sommer, min kone vil glæde sig over, men hun forstår sig heller ikke på, at det er vigtigt, at Danmark møder Finland i en 4-3-3 opstilling, eller det er vigtigt, at Fuglsang ikke mister for meget tid i alperne, eller at selv sejlads faktisk i en japansk bugt faktisk er ufattelig spændende at sidde at glo på.

Den slags forstår hun ikke, men det gør jeg og katten. Og nu har en lille virus så ødelagt den sommer.

Nå ja, livet går videre. Jeg må ud i lyset og mærke græsset under fødderne, og jeg vil sidde på terrassen med i glas kølig vin og pludre med konen om sommerfuglene i sommerfuglebusken.

Og katten vil måske løfte måsen og fange en mus i stedet. Det skal jo nok gå det hele, men det bliver ikke den sportsommer, jeg havde håbet.

Jeg er gammel nok til at vide, at det går nu nok. Trods alt. Men jeg vil savne at se Danmark banke Belgien i fodbold på hjemmebane, se de dramtiske nedkørsler fra de højeste bjerge og se den olympiske flamme blive tændt. Og slukket. Og jeg vil savne, at det da for pokker bare kunne være en normal sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce