Annonce
Trekantens Folkeblad

Knap 800 mister festen: Tyrolermusikken må forstumme i år

Mænd i lederhosen og smukke kvinder i deres smukke kjoler kan ikke feste i Gauerslund Stadthalle. Bierfesten er aflyst i år. Arkivfoto: Jørgen Flindt.
Der bliver ingen Børkop Bierfest i år i Gauerslund. Arrangørerne havde håbet, det kunne lade sig gøre, men nu er valget truffet. Festen må udskydes.
Annonce

Børkop: I mange år har tredje lørdag i september været lig med at op mod 800 sæt ben i enten lederhosen eller drindel (kjole, red.) satte kursen mod Gauerslund Stadthalle, hvor der var pyntet op til Børkop Bierfest.

Men sådan bliver det ikke år, for også her har coronakrisen nu sat sit tydelige spor. Festen er aflyst, men vender tilbage.


Jeg har troet 100 procent på det - indtil for tre uger siden.

Jens Hansen, formand for Børkop Event Group


- Det er brandærgerligt, men det kan simpelthen bare ikke lade sig gøre. De danske myndigheder holder stadig fast i nedlukning af større arrangementer, og vi skal selvfølgelig heller ikke på nogen måde lege med ilden. Men jeg har troet 100 procent på det - indtil for tre uger siden. Der kunne vi godt se, hvilken vej vinden desværre begyndte at blæse, siger Jens Hansen, der er formand for Børkop Event Group, som arrangerer bierfesten.

Annonce

Ikke noget i klemme

Dermed er der ingen Børkop Bierfest i Gauerslundhallen for første gang siden 2012.

- Vi har brugt mange kræfter på det, og det er jo den største lokale fest, som ikke bliver til noget. Men heldigvis har vi ikke noget økonomisk i klemme, men jeg kan dog godt bekymre mig for musikerne, som vi har sådan et godt samarbejde med. De har meget hårde tider, siger han.

Det er dog klart, at de foreninger, som tjener penge på at hjælpe under festen vil jo ikke tjene de penge. Og Børkop Event Group kan heller ikke dele ud af overskuddet til lokale foreningers ungdomsarbejde.

Annonce

Melder ud om nyt

Med hensyn til de over 700 biletter som er solgt, så skal folk ikke frygte at miste deres penge.

- Men jeg kan ikke lige helt melde ud nu, hvad der kommer til at ske. Vi har et nyt spændende tiltag til februar, som vi melder ud om cirka 14 dage, siger han.

Sikkert er det dog, at ølhanerne forbliver lukket i år. En lille virus har sendt den store fest til tælling.

- Vi skal på ingen måde klynke. Det er sådan, det er, og vi er bestemt ikke de eneste, der er sendt til tælling af coronavirussen. Vi kommer videre, og til næste år er vi klar til at give den maksimalt gas, siger Jens Hansen.

Musikken forstummer i år. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Trekantens Folkeblad

Så er der atter banko

Annonce