Annonce
Trekantens Folkeblad

Omkring 1000 fulgte med i borgermøde: Den kritiske debat udeblev dog

Børkop Lokalråds formand Bjarne Andersen gik rundt med mikrofonen, når der var spørgsmål og kommentarer fra salen. Samtidig holdt han styr på spørgsmål og kommentarer, som løbende kom på mail og sms fra borgere, der streamede mødet. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Børkop Lokalråd holdt torsdag aften borgermøde om planer for den grønne kile. Især planer om nybyggeri nær Børkop Vandmølle var ventet at give anledning til en del kritik. Men sådan blev det ikke helt.
Annonce

Børkop: Der var både håndsprit, mundbind og god plads mellem alle deltagere, da Børkop Lokalråd holdt borgermøde på Børkop Højskole.

Antallet af fremmødte gæster var også holdt nede på 50, men alle andre havde mulighed for at se med hjemmefra stuerne, idet borgermødet blev streamet. Faktisk blev der på aftenen registreret 872 streaminger.

- Vi ved, nogle har siddet to ved én skærm og set sammen, så der kan have været over 1000 ind over mødet i alt. Vi kan selvfølgelig ikke vide, om alle har fulgt hele mødet – men alligevel må det siges at være en kæmpe succes, lyder det fra lokalrådsformand Bjarne Andersen.


Vi ved, nogle har siddet to ved én skærm og set sammen, så der kan have været over 1000 ind over mødet i alt.

Bjarne Andersen, lokalrådsformand


På mødet blev der holdt tre indlæg med samme fællesnævner, nemlig den grønne kile gennem Børkop, som strækker sig fra Brøndsted Mølle langs Skærup Å forbi Børkop Vandmølle og hen forbi Børkop Højskole.

Robert Bladt, forstander på højskolen, fortalte om skolens ønske om at anvende arealet foran skolen til noget, der kan komme både eleverne men også Børkops borgere til gavn.

- Vi har haft mange idéer i spil, men vi vil også gerne høre, om I borgere har nogle idéer. Kun fantasien sætter grænser, fortalte han og opfordrede alle, der kunne være interesseret i at være med i processen til at kontakte lokalrådet.

Annonce

Børkop på verdenskortet

Yt Madsen og Anne-Mette Sandal Pedersen fortalte om planerne om at få en kæmpe trold skabt af kunstneren Thomas Dambo og bygget i genbrugstræ et sted i den grønne kile. De viste samtidig billeder af nogle af de 64 trolde, Thomas Dambo og hans folk indtil videre har bygget rundt omkring i verden.

- Sådan en trold vil ikke bare sætte Børkop på danmarkskortet, men faktisk på Verdenskortet, lød det fra de to kvinder, der udtrykte stort ønske om opbakning til projektet.

Dels mangler de hjælp til markedsføring og fondssøgning. Dels bliver der brug for mange frivillige hænder.

- Thomas Dambo har et team på fem-seks mand, men da det tager lang tid at bygge sådan en trold, er der typisk mange frivillige ind over også. Ved byggeriet af den trold, der står på Amager, var cirka 150, der bidrog, fortalte Yt Madsen.

Annonce

Kritikken udeblev

Aftenens sidste emne var den lokalplan, Vejle Kommune i øjeblikket arbejder på. En lokalplan, der skal give mulighed for byggeri af cirka 140 boliger nær Børkop Vandmølle. Det var på forhånd ventet, at netop det emne ville give en del kritiske spørgsmål og bemærkninger fra salen, da der både på Facebook og i en afstemning på vafo.dk har vist sig at være meget stor modstand overfor planerne.

Men det blev aldrig til ret meget kritik, idet de to byrådspolitikere, der var mødt op, nemlig Peder Hummelmose (V) og Morten Kristensen (SF) ret hurtigt gav udtryk for, at de ikke troede på, at det ville blive aktuelt, for de fornemmede ingen politisk opbakning til det i byrådet. Tværtimod. Kommentarer, der blev mødt med bifald fra salen.

Bjarne Andersen rundede aftenen af, inden alle - iført mundbind - kunne bevæge sig ud fra salen lidt klogere på nogle af de tanker, der er for Børkops grønne kile.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Nyt fra Vejle Kommune

Annonce