Annonce
Trekantens Folkeblad

Svar fra DSB

Af: Tony Bispeskov, informationschef i DSB

I et læserbrev bragt i Trekantens Folkeblad onsdag den 17. marts undrer Dorthe Pannicke Christiansen sig over, at en morgenafgang kl. 7.30 fra Børkop mod Fredericia er fjernet fra køreplanen.

Den omtalte afgang blev introduceret tilbage i december 2018, men det har desværre vist sig, at meget få passagerer har benyttet afgangen. På den baggrund har DSB fjernet afgangen fra den 13. december sidste år.

Toget havde en gennemsnitsbelægning på under 20 procent, hvilket er meget lavt for et tog i myldretiden. Beslutningen blev i øvrigt truffet, inden COVID-19 ramte landet i marts sidste år.

Vi har undersøgt muligheden for at lade et InterCitytog standse ekstraordinært i Brejning og Børkop for at afhjælpe de få passagerer, der måtte skimte forgæves efter den fjernede afgang. Dorthe Pannicke Christiansen foreslår konkret at lade InterCitytog 116 standse på de to stationer.

Desværre ville en sådan standsning give gener for flere, end den ville gavne. Det skyldes, at denne afgang har en attraktiv forbindelse i Fredericia videre med et Lyntog mod Kolding og Sønderborg, som man ikke ville kunne nå efter at have standset i Brejning og Børkop. Desuden ville det give en længere rejsetid for de mange passagerer i toget, der skal længere med toget.

Når vi en gang om året laver større ændringer i køreplanen, er det vores udgangspunkt at gøre det attraktivt for endnu flere at sætte sig til rette i vores tog.

Det vil dog altid være i respekt for, at ændringer også vil betyde, at et mindretal vil opleve det som en forringelse.

På den måde er køreplanen et kompliceret puslespil, som vi også fremover vil gøre os umage med at tilrettelægge bedst muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantens Folkeblad

Skoleelever fandt slikpapir i rå mængder, snus og to par underbukser: Efter 7,5 kilometer affaldsindsamling kunne cheeseburgeren nydes

Annonce