Annonce
Trekantens Folkeblad

Ungdommen inviteres til billard i sommerferien

Formand for Børkop Billardklub, Gert Pazdecki (tv.), håber, at der i skolernes sommerferie kommer mange børn og unge, som har mod på at lære billardens verden at kende. Arkivfoto: Jørgen Flindt
Børkop Billardklub inviterer elever fra to Børkop-skoler til at vælte kegler i sommerferien. De unge skal nemlig indvies i billard og ud af den isolation, som coronakrisen for nogle har medført.
Annonce

Børkop: I sommerferiens uge 30-32 inviteres 5.klasse-elever og op fra Englystskolen og Fælleshåbsskolen til billard af Børkop Billardklub og Vejle Kommune.

Formålet er at give de unge en social oplevelse, som har været af de få under coronapandemien.

Sommeraktiviteten kommer til at foregå i et samarbejde mellem Børkop Billardklub og Børn og Unge i Vejle Kommune, som i år afsætter fire millioner kroner til sommeraktiviteter for ungdommens skyld.

Formand for Børkop Billardklub, Gert Pazdecki, har et håb om, at de unge indvies i billardens verden.

- Forhåbentlig kan vi lave en slags appetitvækker og skabe en interesse for spillet billard blandt de unge. Klubbens gennemsnitsalder er 67,2 år, så man kan jo ikke ligefrem sige, at vi er en ung klub, fortæller formanden.

Annonce

12 elever per dag

Billard for skoleeleverne kommer til at foregå i klubbens lokaler mellem Fælleshåbsskolen og Gauerslundhallen. Klubben flyttede efter 35 år på Englystskolen til den nye lokation for godt et år siden, hvor der er plads til 12 elever per dag.

Ifølge formanden er der meget at lære i spillet billard, som giver børn og unge en faglig styrke rent matematisk.


Man lærer om vinkler og udregninger, når bolden skal skydes rigtigt afsted.

Gert Pazdecki


- Man lærer om vinkler og udregninger, når bolden skal skydes rigtigt afsted. Desuden kræver det en stor koncentrationsevne at blive god til billard, siger Gert Pazdecki.

Planen er, at der skal øves billard tre gange om ugen, hvorefter sommeraktiviteten slutter af med en billard-turnering i uge 32.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce