Annonce
Turistavisen - DE

Fang krabber ved Handbjerg Marina

Den 7. juli inviterer Handbjerg Marina til Krabbefestival, men hele sommeren er der masser af oplevelser for både børn og voksne ved marinaen. Lige fra naturlegeplads og sansesti til udspringsflåde, shelters, badestrand og udlejning af kajak og SUP

At fange krabber er en klassisk, hyggelig og sjov sommer-disciplin. Som man faktisk også kan konkurrere i. Er du passioneret eller lidt af en haj på det felt, skulle du måske kigge forbi Handbjerg Marina den 7. juli. For der bliver der fanget krabber til den store guldmedalje under årets krabbefestival.

Her kaster omkring 50 børn sig over krabbefiskeriet med krabbefiskestang og net. Og det plejer ikke at gå stille for sig.

- Det plejer at være rigtig sjovt. Både børnene og deres forældre eller bedsteforældre går vældig meget op i det, siger havnemester Keld Bjerrum.

Når tiden er gået, bliver indholdet i spandene vejet, og den, der har flest kilo krabber, har vundet.

Derefter bliver de fleste krabber sat tilbage i havet igen.

- Man kan egentlig godt spise dem, men jeg tror, de fleste vælger at sætte dem ud igen, siger Keld Bjerrum.

Samme dag er der også lavet væddeløbsbaner for krabber, hvor børnene slipper 5-6 krabber løs i banen. Den der kommer først ud og falder i vandet igen, har vundet.

Mange oplevelser ved marinaen

I krabbefestivalen deltager både lokale og gæster i området.

- Vi kan godt mærke, at der er kommet flere udlejningshuse i området. Det betyder flere turister - blandt andet fra Tyskland og Norge. Men vi kan samtidig også sagtens mærke, at den nye motorvej betyder, at folk fra Midtjylland har fået nemmere herop. Det tager jo kun otte minutter fra motorvejen til Handbjerg Marina. Så der kommer både folk fra Holstebro, Ikast og Herning, siger Keld Bjerrum.

Krabbefestivalen er ikke den eneste oplevelse, sommeren byder på ved Handbjerg Marina. Der er også musik på Kutteren hver fredag helt frem til september, både md lokale navne og med eksempelvis The Grandfætters, der spiller fredag den 24. august.

Desuden er der badelagunen med den meget populære udspringsflåde og grønne områder, hvor folk sidder, ligger, soler og hygger sig. Og så er der mulighed for at leje kajak, stand up padle-boards og cykler til en god pris. Og så er der naturlegeplads og sansesti. Samt en badeø med badestrand og shelters til gratis overnatning.

- Folk kan også gatis låne eksempelvis krabbefiskestænger og net. En sjov dag ved stranden kan også krydres med at leje for eksempel udstyr til bål og alt muligt andet grej. Vi synes selv, vi har mange strenge at spille på - her er mange oplevelser ud over "bare" havnen, og vi har masser af aktiviteter til alle aldre, siger Keld Bjerrum.

Som noget helt nyt kan man også leje en af de både, der ligger i havnen og bo der i en uge. Og så har marinaen også sit eget spisested, Restaurant Pavillonen med plads til 150 gæster inde og 100 gæster ude.

Annonce

Mest læste

Annonce
Turistavisen - DE

Naturkraft bietet in den Herbstferien einzigartige Gruselerlebnisse - für alle, die sich trauen

Annonce

Seneste nyt

Annonce
Turistavisen - DE

Fahl Kro serviert traditionelles Omelett mit modernem Twist

Annonce
Forsiden netop nu
Turistavisen - DE

Auf Pilzsuchein Hoverdal: Hier gibt es viele Pfifferlinge und Stoppelpilze

Ugeposten Skjern

Herbstliche Vorbereitungen auf den harten Winter im Museumsdorf Bork Vikingehavn

Mest læste

Seneste nyt

Annonce