Annonce
Udland

EU vil have indrejseforbud fra seks afrikanske lande

EU-Kommissionen har til hensigt at få stoppet al flytrafik fra seks sydafrikanske lande efter fund af ny coronavariant. Det skriver Ursula von der Leyen, EU-Kommissionens formand, i et tweet fredag. Foto: Christian Hartmann/Ritzau Scanpix
EU-Kommissionens formand vil have indført et indrejseforbud for Sydafrika efter fund af ny coronavariant.

EU-Kommissionen vil have stoppet al flytrafik fra seks sydafrikanske lande efter fund af ny coronavariant til EU-lande. Det skriver Ursula von der Leyen, EU-Kommissionens formand, i et tweet fredag.

- Kommissionen vil i et tæt samarbejde med medlemslandene foreslå, at vi aktiverer en nødbremse og får stoppet lufttrafik fra regionen i det sydlige Afrika på grund af bekymring over coronavarianten B. 1.1.529, skriver von der Leyen.

Den nye coronavariant i Sydafrika fik torsdag Storbritannien til at indføre et indrejseforbud for rejsende fra Sydafrika og fem andre lande i regionen.

Annonce

Det britiske indrejseforbud gælder fra fredag ved middagstid.

Ud over flypassagerer fra Sydafrika omfatter forbuddet de rejsende, der flyver fra nabolandene Namibia, Botswana, Zimbabwe, Lesotho og Eswatini.

Epidemiolog Neil Ferguson fra det britiske universitet Imperial College London siger, at den nye variant har et hidtil uset antal af mutationer.

Derfor støtter han regeringens indrejseforbud.

- Regeringens tiltag med at begrænse rejser fra Sydafrika er klogt, siger han.
Den britiske sundhedsminister, Sajid Javid, siger til pressen, at mutationerne kan betyde lavere beskyttelse fra covid-19-vaccinerne.

- Det peger i retning af, at den (varianten, red.) kan være mere smitsom, og at vores nuværende vacciner kan være mindre effektive, siger han.

I Sydafrika kritiseres den britiske beslutning-

- Beslutningen virker forhastet, da WHO endnu ikke har taget stilling og rådgivet om foranstaltninger, hedder det i en erklæring fra ministeriet tidligt fredag.

Sydafrika siger, at det vil kontakte den britiske regering og forsøge at overtale den til at genoverveje rejserestriktioner.

Kort efter udmeldingen fra von der Leyen meddelte Italiens sundhedsminister, Roberto Speranza, at den italienske regering har forbudt fly fra de seks lande i det sydlige Afrika på grund af bekymring over den nye virusvariant.

Derefter meddelte Tjekkiets regering, at den har udstedt et forbud mod fly fra de seks afrikanske lande.

/ritzau/Reuters

Annonce

Mest læste

Udland

Eks-partisan står til at blive Colombias nye leder

Annonce
Udland

OVERBLIK: Sådan forløb natten til søndag i Ukraine-konflikt

Annonce
Udland

Russisk ambassadør udelukker brug af atomvåben i Ukraine

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Svindelmistænkt NRA-topchef overlever mistillidsvotum

Udland

Iransk stjerne i danskproduceret film vinder stor pris i Cannes

Mest læste

Udland

Politiet efterforskes i USA's værste skoleskyderi i et årti

Udland

Svensker vinder førsteprisen i Cannes

Udland

Mirror: Boris Johnson vil genindføre gammelt målesystem

Udland

Topkardinalen Angelo Sodano er død

Annonce