Annonce
Ugeavisen Grindsted

Athene er en flot debutroman

Romanen Athene er Britt Elsborg Jensens debut som forfatter. Det er hun sluppet ualmindelig godt fra. Foto: Jan Kronvold
Med romanen om Athene får Britt Elsborg Jensen fra Sdr. Omme en flot debut som forfatter. Eneste minus er, at bogen er alt for kort.

Sdr. Omme: Jeg har det sådan med bøger, at hvis en bog fanger mig ret hurtigt, så kan jeg næsten ikke løsrive mig før sidste side er vendt.

Sådan en bog er Britt Elsborg Jensens debutroman om den unge pige, Athene, som mister sin bedste veninde i alder af blot 13 år. Det er Athene, der finder veninden i en lade, hvor hun har begået selvmord. Det sætter nogle dybe traumer i Athene, der føler både bitterhed, sorg og ikke mindst hævntørst. Det betyder også, Athene i årene efter har svært ved at knytte sig til andre mennesker på grund af frygten for at miste.

I dagligdagen fungerer Athene fint nok, men hun har mareridt næsten hver eneste nat, som fører til, at hendes tørst efter hævn og retfærdighed tager over. Det får Athene til at ty til selvtægt og hun ender med at blive seriemorder.

Hendes far er efterforsker hos Københavns Politi, og han er med til at efterforske mordene, som hans egen datter står bag.

Venter på en to’er

Ikke alt går dog ikke helt efter Athenes plan undervejs. Hun ender nemlig med at blive forelsket i en bartender. Det huer ikke den unge seriemorder, men hun kan ikke blive ved med at ignorere sine følelser.

Athene bruger sit gode udseende, sin intelligens og ikke mindst sit kendskab til politiarbejde til at begå de voldsomme forbrydelser.

De metoder, som Athene bruger til at dræbe de udvalgte er raffinerede og uhyggelig godt brygget sammen af Britt Elsborg Jensen, og jeg håber på, at der kommer flere bøger fra forfatteren fra Sdr. Omme.

Det skal ikke røbes her, hvordan romanen om Athene ender. Kun, at den har en lidt overraskende slutning.

Eneste minus er, at bogen om Athene er alt for kort. Og den kalder på en opfølgning. Derfor er en Athene 2 næsten ikke til at komme udenom for den unge forfatter fra Sdr. Omme.

Og så er det ærgerligt, at forlaget Mellemgaard ikke har fået læst ordentlig korrektur på bogen. Der er for mange slåfejl, der forstyrrer læsningen.

Men det hindrer ikke, at Athene skal have fem ud af seks stjerner herfra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce