Annonce
Ugeavisen Grindsted

Begravelser fylder meget hos blomsterbutikken Blume

På meget kort tid fik blomsterdekoratør Anne Plagborg Iversen tryllet er smuk bårebuket frem. Dem binder hun mange af. Foto: Jan Kronvold
I blomsterbutikken Blume på Glentevej er blomster til begravelser og bisættelser en af de helt store ting. Ofte er der flere begravelser om dagen, som butikken skal levere blomster til.

Grindsted: Blomster til begravelser og bisættelser er en af de helt store ting hos blomsterbutikken Blume på Glentevej.

Butikken leverer alt fra kistedekorationer over kirkepynt, hjerter og kranse til dekorationer, bårebuketter og afskedsroser.

- Der er næsten en begravelse hver dag. Nogle gang er der to eller tre begravelser om dagen, så det er en stor ting her i butikken, fortæller indehaver, blomsterdekoratør Anne Plagborg Iversen.

I disse coronatider, hvor der er begrænsninger på, hvor mange der må deltage i begravelser, har Blume leveret de bestilte ting til de pågældende kirker.

I øjeblikket er det meget populært at have fyrfadslys på kistepynten.

- Folk ved ikke, at det findes, men det giver en fed stemning i kirken, når lysene bliver tændt, siger Anne Plagborg Iversen.

Folk vil i stigende grad også gerne have kunstige lys i pynten på gulvet i kirken.

- Blomsterne er meget det samme. Det skal bare være flot, siger Anne Plagborg Iversen.

Annonce

Mere personligt

Der er til gengæld sket en udvikling i teksten på de bånd, som er med blomster og kranse.

- Tidligere stod der kun få ord og så afsenderne på blomsterne. Nu skriver mange en lang skrift på måske tre-fire linjer. Ofte kommer der også bamser eller andre ting med på båndet og tit har børnebørnene skrevet under på båndet også. Vi oplever også, at børnene har tegnet på kisterne, fortæller Anne.

Det sidste farvel er blevet mere personligt, end det har været tilfældet tidligere.

- Nogle kommer med grene, som kommer fra afdødes skov eller have, eller andre meget personlige ting, som skal med i dekorationerne. Det er lidt sjovt,mener Anne Plagborg Iversen.

Hvis de pårørende ønsker det, så kommer Anne Plagborg Iversen eller en af hendes kollegaer gerne hjem til de pårørende.

Blomsterbutikken Blume har haft travlt under coronaen. Det fortæller indehaveren, Anne Plagborg Iversen. Foto: Jan Kronvold

- Mange ved ikke, at der er mulighed for det. Men når vi kommer hjem til folk, så kan vi måske spotte noget i deres haver, som kan bruges til at putte i dekorationer. På den måde bliver det også meget mere personligt, siger Anne.

Ni års fødselsdag

Den 15. marts er det ni år siden Anne Plagborg Iversen åbnede sin blomsterbutik på Glentevej, og det seneste år med coronaen har været anderledes, men læreligt for blomsterdekoratøren.

- Mange har sendt blomster ud til pårørende, som de ikke kunne besøge, så vi har haft fremgang under coronaen. Vi har også lavet forskellige sjove ting, som auktion og liveudsalg hver mandag klokken 16.30. Det fortsætter vi med. Vi vil også lave bankospil igen, fortæller Anne Plagborg Iversen.

Der er i dag i alt 16 medarbejdere hos Blume.


Der er næsten en begravelse hver dag. Nogle gang er der to eller tre begravelser om dagen, så det er en stor ting her i butikken

Anne Plagborg Iversen, blomsterbutikken Blume
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce