Annonce
Ugeavisen Grindsted

Det gamle Viva er under forvandling: Her vil Sarah producere pandekager

Sarah Christensen mangler stadig at få gjort en del ved køkkenet i den tidligere restaurant Viva, inden hun kan begynde at producere de ting, hun skal bruge til sine pandekager. I løbet af september håber hun, at alt er i orden. Foto: Mads Dalegaard
Sarah Christensen er for tiden i gang med at istandsætte det gamle køkken i den tidligere restaurant Viva. Her skal hun producere de ting, hun skal bruge til sit pandekagefirma.

Grindsted: Der er for tiden fuld gang i arbejdet med at få sat lokalerne i stand i det tidligere restaurant Viva på Torvet i Grindsted.

Jeff Knudsen og Christoffer Halkjær Rasmussen er ved at indrette den forreste del af lokalerne som fotostudie, hvor deres firma, Nem Produktvideo, skal høre hjemme. Et firma, der producerer forskellige former for visuel markedsføring.

I den bagerste del af lokalerne er Jeff Knudsens samlever, 25-årige Sarah Christensen, i fuld gang med at renovere det gamle køkken, så hendes firma kan rykke ind. Hun købte for nylig et firma, der tager ud til fester eller festivaler og laver pandekager på stedet. Da muligheden for at købe dette firma opstod, slog Sarah Christensen til.

Annonce

- Firmaet har eksisteret et godt stykke tid, men det skal videreudvikles. Jeg har selv arbejdet der, siden jeg var 16, og jeg har altid sagt, at jeg gerne ville købe det en dag, så det har jeg nærmest gået og forberedt mig på, siden jeg begyndte at arbejde der, fortæller hun.

Selvstændig som 18-årig

Selvom pandekagerne bliver stegt ude hos kunden, som har hyret Sarah Christensen, har hun så rigeligt brug for et køkken.

Mens Sarah Christensens samlever har indrettet et fotostudie i den ene ende af lokalerne på Torvet, indretter hun selv køkken i den modsatte. Dermed bliver det et familieforetagende, selvom de beskæftiger sig inden for hver deres fag. Parrets søn, treårige Elijah, bliver der derfor også plads til. Foto: Mads Dalegaard

- Her skal jeg lave alt det, der skal bruges til pandekagerne. Der skal laves fyld, grøntsager og dej, og kødet skal hakkes og steges, fortæller Sarah Christensen, der trods sin unge alder allerede har solid erfaring med livet som selvstændig.

Allerede som 18-årig købte hun en pølsevogn ved Gudenåen, og siden har hun aldrig tvivlet på, at hun skulle være selvstændig. Heller ikke selvom det er ensbetydende med mange arbejdstimer.

Jeg har selv arbejdet der, siden jeg var 16, og jeg har altid sagt, at jeg gerne ville købe det en dag, så det har jeg nærmest gået og forberedt mig på, siden jeg begyndte at arbejde der.

Sarah Christensen

- Nogle gange tænker man da, at det hele ville være meget lettere, hvis jeg bare kunne være taget med til en eller anden konfirmation. Men det opvejer ikke alt det andet. Det er fantastisk at være sin egen herre, siger Sarah Christensen, der stammer fra Klovborg, men for nylig flyttede til Grindsted med familien.

Annonce

Landede i Grindsted ved en tilfældighed

At det netop blev i Grindsted, de endte med at slå sig ned, var lidt af en tilfældighed.

- Vi skulle finde et nyt hus, og der var ikke noget, der holdt os til noget bestemt sted. Vi ville gerne bo på landet, hvor vi kunne være os selv, og vi ville gerne bygge noget gammelt om. Så fandt vi tilfældigt en gammel landejendom på Knækvej, hvor vi begge to tænkte, at det bare skulle være det, fortæller Sarah Christensen, der omtrent lige så tilfældigt faldt over de lokaler, som hun nu er ved at sætte i stand.

Sarah Christensen har været selvstændig, siden hun som 18-årig købte sin egen pølsevogn ved Gudenåen. Selvom det koster mange arbejdstimer at være selvstændig, tiltaler det hende ikke at få et almindeligt lønmodtagerjob. Foto: Mads Dalegaard

- Vi var inde i byen på en aftentur for at være på legepladsen. Der så jeg, at lokalerne her var til leje, og jeg vidste med det samme, at dem skulle vi bare have. Jeg vidste ikke helt, hvad vi skulle putte ind i dem, men jeg vidste, at dem skulle vi have, fortæller hun.

Dermed kan hun have lokaler i samme ejendom som sin samlever, og det, mener hun, har flere fordele.

Mangler medarbejdere

  • Sarah Christensen har travlt i sit pandekagefirma og mangler medarbejdere. Hun kan bruge folk både over og under 18 år.
  • Der er tale om arbejde på skæve tidspunkter, og timetallet er absolut til forhandling.
  • Interesserede kan kontakte Sarah Christensen på telefon 28 19 11 72.

- Vi havde planer om at finde nogle lokaler, hvor vi kunne have begge vores forretninger, og hvor vi kan udvikle os. For vi har mange jern i ilden. Vi vil også gerne være samme sted, for vi arbejder mange timer, så på denne måde kan det blive en form for et familieforetagende, siger Sarah Christensen.

Annonce

Mangler medarbejdere

Mens istandsættelsen af de nye lokaler står på, lejer Sarah Christensen sig ind hos forskellige forsamlingshuse, hvor hun kan bruge deres køkken til at producere sine ting. Hun ser frem til at kunne få det hele på plads i sine egne lokaler, og hun forventer, at det hele kommer til at stå færdigt og klart i løbet af september.

Det roder fortsat lidt i lokalerne på Torvet, hvor Sarah Christensen er ved at indrette sig. Hun håber dog, at alt står færdigt og klart i løbet af september. Foto: Mads Dalegaard

Der er tilsyneladende masser af mennesker, der gerne vil købe pandekager, for Sarah Christensen har allerede travlt. Faktisk så travlt, at hun godt kunne bruge nogle flere hænder til at hjælpe i firmaet.

- Jeg mangler virkelig nogle unge mennesker, som tør tage fat og være en del af et ungt team, hvor det er sjovt. Som det ser ud lige nu, kan jeg dårligt få vagtplanen til at hænge sammen, så jeg er virkelig presset, siger hun.

Indtil køkkenet er færdigindrettet, lejer Sarah Christensen sig ind hos forskellige forsamlingshuse, hvor hun kan bruge deres køkkener til arbejdet. Hun ser derfor frem til, at der bliver mulighed for at få aktiviteterne samlet i egne lokaler. Foto: Mads Dalegaard.
Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Bridge begynder igen på fredag

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

33-årig kørte bil uden at have kørekort

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Jakkeindsamling: Kom ind til Sport 24 med din gamle jakke og støt Røde Kors

Ugeavisen Grindsted

Bedre vilkår for de sociale væresteder

Ugeavisen Grindsted

Test når det giver mening

Ugeavisen Grindsted

Vestermarkskirkens julemarked er tilbage

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Rotary Klub støtter nødstødte familier

Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Nødvendig udskiftning på kirkeministerbænken

Ugeavisen Grindsted

Kom og prøv at køre grønt

Ugeavisen Grindsted

Afgående byrådsmedlem er ny formand for integrationsforening

Ugeavisen Grindsted

Badawi åbner ny bod på street food: De milde øjne bag disken har set de mest forfærdelige ting

Ugeavisen Grindsted

Se her, hvem der er med i kampen om Rødder og Vinger-prisen

Billund Ugeavis

Nu kan du også købe begravelsen online: Nogle vil hellere sidde hjemme i fred og ro

Ugeavisen Grindsted

Bettina har elsket historie, siden hun var barn: Nu har hun fået et drømmejob på museet

Ugeavisen Grindsted

Grindsted Skakklub er truet på eksistensen

Ugeavisen Grindsted

Det første halve år som selvstændig er gået godt: - Jeg har på intet tidspunkt fortrudt mit valg om at åbne min egen blomsterbutik

Ugeavisen Grindsted

Ældre Sagen går travlt efterår i møde

Ugeavisen Grindsted

Lars Lilholt spiller julekoncert i Magion

Ugeavisen Grindsted

Foredrag stiller skarpt på danske kvindeskæbner

Ugeavisen Grindsted

Grindsted-forretninger søger mod mere plads: Optikerne havde travlt på den første åbningsdag

Ugeavisen Grindsted

Skal du med? Michael Falch & Dét Band optræder i Magion

Ugeavisen Grindsted

3F støtter op om Krogager Boldklub

Ugeavisen Grindsted

Jul i Grindsted: Salget af julekalendere begynder den 2. oktober

Annonce