Annonce
Ugeavisen Grindsted

Foredrag om krigstiden i Grindsted

Annonce

Grindsted: I to foredrag på to forskellige dage sætter Billund Kommunes Museer fokus på 2. verdenskrig i Billund Kommune.

Det er museets mangeårige medarbejder Carsten Sander Christensen, som fortæller om tiden i 1940’erne i Billund Kommune.

I det første foredrag vil fokus ligge på den 9. april, hverdagen og hverdagslivet. Gennem lokale beretninger og originale foto fra Grindsted og omegn vil historien om egnen i 1940erne blive fortalt.

Det er i år 80 år siden den 9. april, at den tyske gesandt i København meddelte den danske udenrigsminister, at tyske tropper var i færd med at overskride den danske grænse ved Kruså og Tønder. Det blev begyndelsen på fem års tysk besættelse af Danmark. En del mennesker husker dog endnu den dag i dag, lyden af de tyske flyvemaskiner, der fløj ind over landet om morgenen denne skæbnesvangre 9. april 1940.

Her på Grindstedegnen blev lokalbefolkningen berørt af besættelsen i forskellige grader. Det såvel i befolkningens privatliv, på skole og i det offentlige rum.

Det første foredrag om den 9. april, hverdagen og hverdagslivet finder sted onsdag den 4. marts klokken 19.00 i Magion Cafeen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biografen

Ugeavisen Grindsted

Tak er kun et fattigt ord

Annonce